Ablak, árnyékoló Otthon, lakás Szigetelés Tető

Komfort a tetőtérben télen, nyáron

Beköszöntött a tavasz, a napsütéses órák számának növekedése és a levegő hőmérsékletének folyamatos növekedése már igen jól érezhető, főként tetőtéri otthonunkban. A felhúzott redőnyök, a tetőtéri ablakon át bejutó napsugarak átmelegítik az egész lakást… milyen kellemes – és nem utolsó sorban – pénztárcabarát időszak is ez a tetőtéri otthon tulajdonosoknak.

Ennek ellenére – vagy pont ezért – sokunk idegenkedik a tetőtér beépítésétől, tetőtéri lakás vásárlásától. Pedig nagyon sok előnnyel rendelkeznek a tetőtéri otthonok, az egyiket már említettük is. Ám ugye pont e miatt tartanak sokan attól, hogy a nyári nagy melegben “szaunává” válik a tetőtéri otthon. Nem kell ettől tartani, hisz megfelelő módon, jól szigetelő tetőtéri ablakkal és árnyékolástechnikai kiegészítőkkel elkerülhető a beltéri túlmelegedés.

A megfelelően szigetelt tetőtéri ablakok nem csak a meleg, hanem a hideg ellen is védik otthonunkat.
Például a Velux Standard Plus GLL tetőtéri ablakai 3 rétegű energiatakarékos üvegezéssel készülnek, a jobb szigetelésért és komfortért, fokozott zajszigeteléssel. Ezen felül az innovatív ThermoTechnologyTM hőszigetelési rendszer (plusz hőszigetelő anyag a tok és a szárny csatlakozásánál), és az extra gumitömítés kiváló hőszigetelő képességet eredményeznek.

Ha Velux tetőtéri ablakot választ – miért ne tenné, hisz kiváló minűségűek, és 10 év gyártói garancia vonatkozik rájuk – teljes fény-, és hővédő rendszer áll rendelkezésére a kínálatban. Velux tetőtéri ablakához választhat különböző külső hővédő rolót, és /vagy belső fényzáró roló és redőnyt, melyek segítséget nyújtanak a tetőtér megfelelő természetes fényviszonyainak kialakításában, a hőveszteség csökkentésében, valamint az ideális hő és fényvédelem kialakításában.

Tetőtéri otthonunk nagy előnye, hogy “még hosszabb nappalokat” élvezhetünk bennük. A tetőtéri ablakok elhelyezkedése, hajlásszöge több természetes fény beáramlását teszi lehetővé, mint a megegyező méretű normál ablakok. Így a természetes fénynek köszönhetően a villanyszámlán is spórolhat.

A Velux belső árnyékolói a nappali fényvédelem mellett leengedve akár 34%-al is csökkentheti az adott tetőtéri helyiség hőveszteségét a hideg téli éjszakákon!

Ám a nyári nagy melegben – ami már “vészesen” közeledik – fel kell készülnünk a kinti forróság kinttartására is. Ebben a Velux redőnyök vagy akár külső hővédő rolók és belső fényzáró rolók együttes használata nyújt hatalmas segístéget.

Fontosnak tartjuk kiemelni a Velux külső hővédő rolók esetében azt a tulajdonságot, hogy e hővédő rolók annak ellenére biztosítják a hővédelmet, hogy a bejutó fényt, és az ablakon való kitekintést csak kis mértékben korlátozzák! Ez nem elhanyagolható tulajdonság a nappali kellemes komfortérzet érdekében.

Azonban a déli fekvésű oldalakra érdemes redőnyt felszerelni, így biztosítva a nyári forróság elleni megfelelő védelmet. Így akár 95%-al is csökkenthetjük a forróság otthonunkba való beáramlását.

Ha mégis nagyon felmelegedne tetőtéri otthonunk, mert esetleg megfeleldkeztünk az árnyékolók leeresztéséről, a Velux tetőtéri ablakok nagy nyílásszögű nyitásával könnyedén és gyorsan kiszellőztethetünk a hűvösebb éjszakákon.

A Velux tetőtéri termékeinek széleskörű kínálata megoldást nyújt tetőtéri otthonunk teljeskörű komfortjának kialakításához. Termékeikre minimum 10 év garanciát vállalnak!

 

 

Read previous post:
Hogyan legyen tökéletes a konyhám? 3+1 tipp

A konyha az otthonunk szíve, akár kisebb, akár nagyobb konyhával rendelkezik lakóterünk. A konyha az egyik olyan helyiség, mely nagy...

Close