Burkolat Csempe Konyha Otthon, lakás

Hogyan legyen tökéletes a konyhám? 3+1 tipp

A konyha az otthonunk szíve, akár kisebb, akár nagyobb konyhával rendelkezik lakóterünk. A konyha az egyik olyan helyiség, mely nagy hatással van hangulatunkra, hisz családunk napi kezdő és záró étkezésének színhelye, reggel és este itt lehet együtt a család a reggelinél és a vacsoránál.

Azon felül, hogy a családi étkezések, napi együttlétek színtere, a baráti összejövetelek esetén is nagy szerephez jut. Gondoljunk csak bele, még ha nem is a konyhában töltjük az időt, hanem inkább a nappaliban, akkor is megfordul a konyhában a társaság apraja-nagyja egyaránt, még ha csak kis időre is.

Konyha felújítás előtt tehát alaposan fontoljuk meg a kívánt hangulat és kényelem szempontjait!

1. A konyha vízszigetelése, és burkolata

Klasszikus konyha, Ragno Candy csempével

Bármilyen jelentéktelennek tűnik is, nagy hangsúlyt kell fektetnünk a burkolat kiválasztására és a megfelelő bruklásra. Ugyanis a konyhai padlólapnak nem csak szépnek, strapabírónak, magas kopásállóságúnak kell lenni. Választhatunk letisztult, világos konyhai padlólapot, vagy akár fahatású, vagy kőmintás padlólapot is.
A mosogató, és egyébb vizesblokkok környezetére tervezzünk vízsigeteléssel is, az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.
A mosogató, konyhapulttal közvetlenül érintkező konyhafalra ajánljuk konyhai csempe burkolását, mely nem csak szép, könnyen tisztán tartható!

2. A konyha stílusa, színvilága

Kisebb konyha esetében ajánlott világos, pasztel színekben gondolkodni a falakon, és a padlón egyaránt. A választott burkolat, és a festett falak színeiben igazodjanak egymáshoz. A világos burkolathoz, falszínhez igazán jól illeszthetőek a sötétebb konyhaberendezések is, kontrasztos, mégis stílusos, eleganciát sugárzó megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek.

3. A konyha világítása

Mediterrán konyha, kőhatású burkolattal, famintás padlóval

Igen kényes kérdés a konyhában a megfelelő fény biztosítása, alapos tervezést igényel, hogy a háziasszony kényelmesen készíthesse el a finomságokat. Figyeljünk arra, hogy a munkaterületek a lehető legtöbb természetes fényt kapják, valamint a megfelelő mesterséges világításról is gondoskodjunk ezeken a területeken! Ezek a kényes, jó megvilágítást igénylő területek a konyhában: tűzhely, konyhapult/munkapult, mosogató, hűtő. Hasznos kiegészítő világítás lehet a pultmegvilágító lámpa beépítése.
Ezen felül, amennyiben az étkezőasztal is a konyhában kap helyet, gondoskodjunk az asztal megvilágításáról is, mennyezeti lámpával, vagy függesztékkel.

+1 tipp: A konyha berendezése

Modern konyha, Paradyz Orrios dekor csempével

Mondhatnánk, hogy izlés dolga, és ez igaz is. Divatos manapság a letisztult, fémesen csillogó felüeltek, az inox konyhagépek, melyekkel igazán modern és nem utolsó sorban praktikus konyhát alakíthatunk ki.
Mosogatógép beépítése esetén is érdemes elgondolkodni a kihúzható kifolyófejjel ellátott konyhai csaptelep beszerelésén, hatalmas segítség főzés, és az élelmiszerek előkészítése során is!
Sőt, mi több! Választhatunk többfunkciós konyhai csaptelep rendszert, ami hűt, fűt, és szűri is a vizet, és akár szódavizet is szolgáltat a család számára! Ajánljuk a Grohe Blue Home Duo vízszűrős csaptelep rendszerét! Bővebben itt olvashat róla.

Konyha, metro csempével burkolva

Minimál konyha

Modern, letisztult, mégis vidám konyha

Modern, elegáns konyha

Read previous post:
Hangulat és design a teraszon

A terasz, kerti pihenők azon helyei otthonunknak, környezetünknek, ahol kellemes hangulatban tölthetjük el az időt barátainkkal, családunkkal, vagy épp kényelmesen...

Close