Ablak, árnyékoló Beltér Fűtés Otthon, lakás

Lakásfelújítás – Hol kezdjem?

Egy ház körül mindig van mit tenni, de ha nem családi házban élünk, hanem lakásban, ez akkor is igaz. A lakásfelújítás nem csak a nagyobb munkákat foglalja magába, egy festés, egy másik függöny felrakása, vagy egy bútordarab kicserélése is annak számít. Léteznek azonban bizonyos alapszabályok, amiket érdemes betartani, ha az alapoktól kezdjük és egy kiterjedtebb, költségesebb felújítást tervezünk. Lássuk, mik ezek!

Ha hatékonyak akarunk lenni, kezdjük a szigeteléssel, és a nyílászárók cseréjével, vagy felújításával. Télen a lakás bent fogja tartani a meleget, a falak nem vizesednek át, csökkenthetjük tehát a költségeinket.

Ha korszerűsítjük a fűtésrendszert is, ingatlanunk értékét akár meg is duplázhatjuk.

Az elektromos hálózat szintén kritikus kérdés, elsősorban a biztonság miatt szükséges újravezetékezni otthonunkat. Minden esetben forduljunk szakemberhez!

Ne feledkezzünk meg a tartószerkezetek, és a tető folyamatos ellenőrzéséről sem, előzzük meg a be-és felázást.

A legalapvetőbb felújítási munkálatokon túl a padló, a csempék, ill. a fürdőszobai berendezések cseréje szintén a költségesebb beruházások közé tartozik, viszont ha jól választunk és a minőség mellett döntünk, hosszú-hosszú évekig nem kell majd költenünk ezekre.

A gyártók olykor több év garanciát vállalnak, hogy biztosítsanak minket.

Egy-egy felújításhoz szükséges anyagokat beszerezhetjük mi magunk is. Gondoljunk csak arra, hogy a burkolatot magunk választjuk, a fürdőszobai berendezéseket, csaptelepeket szintén, annak ellenére, hogy ajánlott a beépítést szakemberre bízni.

A szakemberrel beszéljük meg, mi a beépítendő termék, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, hogy felkészülten érkezhessen a szerelésre. Érdemes a vásárlás előtt beszélnünk vele, hogy mit szeretnénk vásárolni, milyen típusú terméket, hogy szakmai felkészültségével segítségünkre legyen.

Egy-egy termék beépítésének napját csak akkor fixáljuk a szakember gárdával, ha a termék már a helyszínen van! Nagyon kellemetlen tud lenni, hogy a szerelők már a lakásban, de a beépítendő eszköz még sehol… ráadásul felesleges költségeink keletkezhetnek e miatt. Tehát előbb legyen meg a termék, majd fixáljuk a beépítés, szerelés napját!

Gondoljunk csak bele!

Felújításkor válasszunk körültekintően, hogy sok-sok évig kellemes környezet fogadjon otthonunkban.

Read previous post:
Családbarát otthon

Mitől lesz egy lakás családbarát? A praktikus elrendezéstől, a nagy odafigyeléssel kialakított közös életterektől, a gyermekbarát megoldásoktól, a meleg színektől,...

Close