Beltér Otthon, lakás

Családbarát otthon

Mitől lesz egy lakás családbarát? A praktikus elrendezéstől, a nagy odafigyeléssel kialakított közös életterektől, a gyermekbarát megoldásoktól, a meleg színektől, a fényektől, az otthonosság érzetétől. Ha az apró részletek sem kerülik el a figyelmedet, onnan tudod, hogy jó munkát végeztél, hogy mikor belépsz a lakásba, azt érzed: hazaértél.

Egy-egy helyiség önálló téma tárgyát képzi. Összefogva mindezeket nehéz lenne megfogalmazni, mi is az az otthon, de szerencsére nem is szükséges. Szerintem az otthon az, ahol biztonságban érezzük magunkat, ahova szívesen megyünk haza. Amit azért csinosítgatunk és tartunk rendbe, mert ez a szívügyünk. Ahol összejön a család, hogy együtt ünnepeljünk és nem kell megfelelned az elvárásoknak. Az otthon akkor lesz családbarát, ha teret biztosítunk az együttléteknek, ha óvjuk szeretteinket és nem utolsó sorban megkönnyítjük a mindennapjainkat, hogy több idő jusson egymásra. Mindazonáltal fontos, hogy mindenkinek legyen egy kis birodalma, ahová visszavonulhat, ha nyugalomra, vagy épp „magányra” vágyik, ezt biztosítsd a gyerekek és az idősek számára egyaránt. Ne feledkezz meg a házi kedvencekről sem! A kutya/cica ajtó lehetővé teszi, hogy ne piszkoljanak a lakásba, de bármikor be tudjanak jönni.

Semmi nem lehet olyan fontos, mint a család biztonsága. A megfelelő nyílászárók, a korszerű fűtésrendszer, és azok karbantartása csak néhány tényező: felügyelned kell az elektromos hálózatot, a konnektorokat helyezd úgy, hogy a gyerekek ne nyúlhassanak hozzá, áramtalaníts, mikor elhagyod a lakást. Szerezz be szénmonoxid-érzékelő/riasztó berendezést, előzd meg a bajt! Aki felügyeletre szorul, soha ne hagyd magára, a baj pillanatok alatt bekövetkezhet!

Ne halogasd a felújítási munkálatokat! A sérült burkolat, az elavult fürdőszobai berendezések, vagy a szigetelés hiánya egyúttal rontja otthonod minőségét, összképét és harmóniáját. Ha olvasod ezt a bejegyzést, már jó úton jársz: webáruházunkban mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet otthonod felépítéséhez, korszerűsítéséhez.

Read previous post:
Előszoba – Az első benyomás

A lakások nagy része úgy van kialakítva, hogy az első helyiség, vagy lakásrész, ahova belépünk, az előszoba. Kell ugyanis egy...

Close