Ablak, árnyékoló Beltér Tető

Tetőtéri ablak – mit érdemes tudni vásárlás előtt II.

Mint a lakás minden szegleténél, a tetőtér kialakításánál is fontos szempont hogy kényelmes, energiatakarékos megoldásokat válasszunk. Korábbi bejegyzésünkben a VELUX által kínált tetőtéri ablakok működtetési lehetőségeiről, valamint anyagválasztékáról írtunk, most az üvegtípusok, beépítőtermékek ill. az árnyékolók, redőnyök témakört igyekszünk összefoglalni.

Üvegtípusok
A VELUX tetőtéri ablakok edzett üvegének külső üvegrétege ütésálló, így az erős jégesőt és a hóterhelést is jól bírja.
Az univerzális üveg törés esetén nem hullik darabjaira a rétegek közti fóliának köszönhetően. Az UV-sugarak mindössze 5%-át engedi át, valamint kiváló a hangszigetelése, nem engedi be az utca zaját.
A komfort üvegnek kiváló a hőszigetelő képessége, belső ragasztott üvegezéssel és könnyen tisztuló bevonattal rendelkezik. VELUX szabadalom: az esőkopogás zaját 7 dB-lel csökkentő speciális bevonat.

 

Beépítőtermékek
Az energia-megtakarítás javítása érdekében kiemelten fontos, hogy az ablak és a tetőszerkezet találkozási pontjai megfelelően szigeteltek legyenek. A VELUX beépítőtermékek biztosítják a megfelelő a hőszigetelést, vízszigetelést. ABDX hőszigetelő keret megakadályozza a hőhidak kialakulását, az ablak és a tetőszerkezet csatlakozásánál található kritikus rést tölti ki. A BFX alátétfólia a vízzáró csatlakozásról gondoskodik. A BBX párafékező fólia a légzárásban segít és megakadályozza, hogy pára csapódjon le a szigetelésben és ott károkat okozzon.

 

Árnyékolók és redőnyökvelux_rolo
Ha kiválasztottuk a megfelelő méretű, típusú ablakot, az árnyékolásra, hővédelemre is nagy hangsúlyt kell fektetnünk tetőtéri lakóterünk kialakításakor.

Különösen a nyári nagy melegben a hővédelem elengedhetetlen a tetőtérben. A külső hővédő roló a VELUX tetőtéri ablakok nélkülözhetetlen kiegészítője. Hatékony hővédelmet nyáron, hisz a hő 90 %-át kiszűri, így ha zárva tartjuk az ablakokat, akár 5-6 fokkal lehet hűvösebb a szobában.

A belső fényzáró rolók tökéletesen kizárják a fényt,  emellett a szín és mintaválasztéknak köszönhetően bármilyen stílusban kialakított tetőtérhez illeszkedik. Gyermekünk számára is megtalálhatjuk a megfelelő rolót a Disney-mintás kollekcióban.

A VELUX rolók jó kombinálhatóak egymással, valamit bármely típussal kombinálható a szúnyogháló, mely biztosítja a rovarok elleni védelmet nyitott ablaknál, szellőztetésnél is.

(Adatok, információk forrása a Velux hivatalos weboldala https://velux.hu)

 

 

Read previous post:
Tetőtéri ablak – mit érdemes tudni vásárlás előtt I.

Mint a lakás minden szegleténél, a tetőtér kialakításánál is fontos szempont hogy kényelmes, energiatakarékos megoldásokat válasszunk. Ezért nagy hangsúlyt kell...

Close