Ablak, árnyékoló Beltér Tető

Tetőtéri ablak – mit érdemes tudni vásárlás előtt I.

Mint a lakás minden szegleténél, a tetőtér kialakításánál is fontos szempont hogy kényelmes, energiatakarékos megoldásokat válasszunk. Ezért nagy hangsúlyt kell fektetnünk a tetőtéri ablakok és azok kiegészítőinek kiválasztására. A VELUX kínálatában komplett tetőtéri ablakokat találunk, különböző méretekben, kiegészítőkkel, melyek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, így biztosítják az energiatakarékos fény- és hővédelmet.

Segítségül néhány szempont, hogy a legmegfelelőbb terméket tudjuk választani.

 

Az ablakok működtetésének lehetőségei:velux_ablak
Kézi vagy elektromos?
Minden VELUX ablak nyitható kézzel is, a beépítési magasság függvényében, ám ha egyetlen gombnyomással szeretnénk irányítani, válasszuk az elektromos működtetésű INTEGRA® vagy a napelemes Solar ablakot. A magasabbra beépített ablakok kézi távnyitó rúddal vagy távirányítóval működtethetők.

Felső vagy alsó kilincs?
Az alsó kilincses ablakok felnyílóan billenők (kivéve GZL B típus). Felső kilinccsel az ablakszárny a középső tengely körül 180°-ban átfordítható, a könnyű tisztítás érdekében. A könnyű kezelhetőségért ezeket az ablakokat sem érdemes 120 cm-nél magasabbra építeni.

Felső kilincses billenő ablaknál a működtetés könnyű, nyitószerkezet javasolt magassága 185–200 cm a padlótól.

 

Anyagválaszték
velux_faA fa természetes, és melegséget sugároz. A fenyő faanyag tömör, speciális rétegragasztással nagy szilárdságú, tartós, nem vetemedik el. Alapimpregnálást követően lakkréteget kap. Ehhez színtelen, vízbázisú, oldószermentes akril lakkot használunk.
Fa ablaktípusok: GZL, GGL, GHL, GPL, GDL, GXL, VFE

A modern formatervezésű fehér poliuretán ablak minden helyiséghez illik. Felülete tartós, karcmentes, karbantartást nem igényel. Ellenáll a nedvességnek és könnyen tisztítható. Az ablakszárny és a tok anyaga rétegelt lemezből préselt és ragasztott fabetét, melyet egybeöntött poliuretán bevonat fed.
Poliuretán bevonatú ablaktípusok: GGU, GPU, VIU

(Adatok, információk forrása a Velux hivatalos weboldala https://velux.hu)

Hamarosan folytatjuk!

Read previous post:
Disney-mintás tetőtéri árnyékolók

Tetőtéri gyerekszobák esetében különösen fontos a megfelelő hő és fényvédelem. Disney mintás árnyékolókat kifejezetten a tetőtéri gyerekszobákhoz tervezték, a kislányok...

Close