Ablak, árnyékoló Otthon, lakás Tető

Tetőtéri otthon, lakrész – gyakorlati tippek

Sokan idegenkednek tetőtéri lakás vásárlásának még a gondolatától is, vagy a tetőtér beépítésétől. Ám ez mondhatni, indokolatlan, hisz rengeteg előnye van a tetőtéri laknak, illetve megfelelő kiegészítők használatával a legnagyobb hátránynak vélt nyári beltéri túlmelegedés kiküszöbölhető – nem csak klímaberendezés használatával. A Velux tetőtéri ablak árnyékoló termékei megoldást nyújtanak a hőszigetelésben is!

A Velux által kínált tetőtéri ablak, külső hővédő roló, belső fényzáró roló és redőny kínálata segítséget nyújt a tetőtér megfelelő természetes fényviszonyainak kialakításában, segít a hőveszteség csökkentésében, az ideális hő és fényvédelem kialakításában.

Tetőtéri lakásunk egyik előnye, hogy “hosszabb nappalok” állnak rendelkezésünkre.
A tetőtéri ablakok elhelyezkedésüknek és hajlásszögüknek köszönhetően több természetes fényt engednek be, mint a hasonló méretű normál, ún. homlokzati ablakok. Ennek köszönhetően otthonában tovább élvezheti a természetes fény adta megvilágítást, kevésbé kell a villany általi világítást használnia.

A belső árnyékolók, így a Velux belső árnyékolói is az adott helyiség hőszigetelésében is nagy segítségünkre vannak a nappali fényvédelem mellett. A leengedett belső árnyékoló akár 34%-al csökkenthetik a tetőtéri helyiség hőveszteségét a hideg éjszakákon.

Velux tetőtéri ablak - felsőForró nyári napokon a tetőtér beltere jelentősen könnyebben felmelegedhet az ablakokat érő erős napfény, és az üvegházhatás miatt. Ez ellen védelmet nyút a Velux redőnyök, vagy külső hővédő rolók és belső fényzáró rolók együttes használata.
A Velux külső hővédő rolói úgy biztosítanak hővédelmet a tetőtérben, hogy az ablakokon való kitekintést ill. a bejutó fényt csak kis mértékben korlátozzák. A fényszabályozásra a belső fényzáró rolók ajánlottak.

Házunk, tetőtéri lakásunk déli oldalainak tetőtéri ablakaira érdemes redőnyt felszerelni, hogy védjük otthonunkat a forró nyári napokon a túlmelegedéstől. Akár 95 %-al csökkenthetjük a beáramló hőt. Az északi oldal ablakin keresztül ez idő alatt is biztosítani tudjuk a megfelelő mennyiségű fény bejutását.

Ha esetleg mégis túlzottan felmelegedett a tetőtér levegője, könnyedén kiszellőztethetjük az éjszakai hűvösebb levegőt felhasználva, a nagy nyílásszögű tetőtéri ablakok kinyitásával.

A Velux megoldást kínál a napenergia felhasználására is. Napkollektoraik a nap energiáját felhasználva állítanak meleg vizet otthonunk mindennapi használatára, valamint fűtésrásegítéshez is.

A Velux tetőtéri termékeinek széleskörű kínálata megoldást nyújt tetőtéri otthonunk teljeskörő komfortjának kialakításához. Termékeikre min. 10 év garanciát vállalnak!

Read previous post:
Velux tetőtéri ablak megoldások és a napenergia

A ház és az ablakok tájolásától nagy mértékben függ a besugárzó nap energiájának felhasználhatósága, kihasználhatósága. Az évszakok és napszakok változásának...

Close