Beltér Otthon, lakás

5+1 Lakásfelújítási tipp alacsony költségvetéssel – akár albérletbe költözőknek is

Otthonunk időnként felújításra szorul, ám egy teljes felújítás igen költséges és időigényes feladat. Van azonban, hogy gyorsan és kis befektetéssel szeretnénk megújítani otthonunkat közérzetünk javítása érdekében. Szerencsére ma már vannak megoldások, melyekkel akár egyetlen nap alatt megújulhat otthonunk.

1) Festés
Talán a legkézenfekvőbb teendő otthonunk megújulására. Válasszuk ki a színt, készítsük elő a falakat: szedjük ki a szögeket, csavarokat, gletteljük simára, ahol szükséges, majd fessük le a kívánt színre festőhengerrel. Érdemes olyan festéket választani, ami már egy rétegben fed, így rengeteg időt és fáradtságot spórolhatunk. Színek tekintetében a világos árnyalatokat javasoljuk, tisztaságot sugároznak, és optikailag tágítják a teret.

2) Fugafelújítás
Amennyiben a régi csempénkkel még nincs probléma, feldobhatjuk, felújíthatjuk a megjelenését. Egyfelől alaposan tisztítsuk meg a csempét, minden szennyeződést távolítsunk el. Majd újítsuk fel a fugát, hisz az évek alatt szennyeződések lerakódásából, vagy akár helytelen fugázóhabarcs használatából eredő foltosodás, elszíneződés lehet rajta, ami nagyban befolyásolja a kisugárzást.
A Fuga Fresca fugafelújító használatával a fugaszín egyenletesebbé válik, ezáltal megújul a külcsíny, valamint csökkenti a vízfelvételt, ami megkönnyíti a jővőbeni tisztítást is.
Ha készen vagyunk az alapos tisztítással, a fuga felújításával elgondolkodhatunk a csempe további, az összképet érintő, mégis olcsónak számító dekorálásán. Ehhez bátran válasszunk a ma már oly sok design-al elérhető csempematricát.

3) Új padló
A legegyszerűbb és leggyorsabb padló megoldás laminált padló, vagy vinyl burkolat lerakása, hisz szinte bármely helyiségbe kerülhet (a megfelelő műszaki adottságokkal rendelkező típus). Burkolhatjuk szobába, konyhába, nappaliba, közlekedő helyiségekbe, sőt, vinyl burkolat kerülhet akár a fürdőszobába is. A választáskor a kopásállóság, a felhasználási terület ajánlás, valamint a szín a befolyásoló.
A világosabb árnyalatok valamelyike mellett tegyük le voksunkat, mert míg a világos optikailag növelheti, a sötét azonban összenyomhatja a teret.
Modern design-al rendelkező PVC burkolatban is gondolkodhatunk például a fürdőszobába, fektetése a legegyszerűbb, egyetlen mozdulattal gyakorlatilag el is lehet helyezni a helyiségben. Kérjük szakértő segítségét azonban a méretre vágáshoz, a hozzá tartozó ragasztóanyag kiválasztásához valamint a ragasztáshoz.

4) Új textíliák
A textíliák bátor és változatos használatával olcsón, mégis jelentős mértékben meg tudjuk határozni egy kisméretű helyiség arcát. Használjunk ágyterítőt, különböző méretű díszpárnákat egymással harmonizáló színekben, az ágy elé pedig terítsünk kisméretű szőttest.

5) A bútorok kisugárzása
Egy-egy kisebb kiegészítő bútor nem jelent jelentős kiadást, mégis képes akár az egész helyiség arculatát megváltoztatni. Lehet ez egy kis lerakóasztal, egy-egy dekorációs lámpa, vagy egy modern állólámpa, egy új komód.. és máris megváltozik a helyiség összképe. Akár régi bútorainkat is felújíthatjuk, ha új színt kapnak, máris megújulást hoznak a helyiségbe.

+1 Új lámpatestek
A lámpatestek szintén nagy mértékben befolyásolják egy-egy helyiség kisugárzását, és jó ár-érték arányban is találunk modern mennyezeti-, vagy fali lámpát. Válasszunk modern, domináns megjelenésűt, vagy akár visszafogottabb design-t, nappal is meghatározó szerepet tölthetnek be. Az új lámpatestek beszerelését bízzuk villanyszerelő szakemberre!

 

Read previous post:
Kályha és kandalló – elsődleges fűtés vagy design elem?

Kályha, kandalló, egyéb fűtőberendezés, valamint a tüzelőanyag vásárlási szokásokat figyelembe véve a szeptember, október hónapokban van a fő szezon az...

Close