Beltér Otthon, lakás

5+1 belsőépítészeti ötlet gipszkartonból

A folyamatosan változó világunkban fontos, hogy otthonunk is képes legyen időről időre megújulni, lehetőség szerint könnyen, és gyorsan. Az egyik legkönnyebben és legsokoldalúbban felhasználható belsőépítészeti anyag a gipszkarton, melynek méltán népszerű a használata.

Gipszkartonnal könnyen és gyorsan kialakíthatjuk otthonunk belső tereit, mi több, kreativitást is vihetünk az egyes elemek kivitelezésébe.

Gipszkartonból készülhet a helyiségek fala, az álmennyezet, kialakíthatjuk a tetőteret, ám sok egyéb területen is felhasználhatjuk a belsőépítészetben. Mutatunk néhány design-megoldást gipszkartonnal.

1) Álmennyezet gipszkartonból

A modern belsőépítészet hangsúlyos elemei a világítótestek, a hangulatvilágítás kialakítása. Csodálatos megoldást kínál a világítótestek gipszkarton álmennyezetbe süllyesztése, mely lehet akár led égősor, vagy süllyesztett spot-ok is. A lehetőségeknek szinte csak a fantáziánk szabhat határt.

2) Térelválasztó

A gipszkartonból készült térelválasztók általában a földtől a mennyezetig tartanak, különböző funkciójuk is lehet, ám “csak” design elemként is funkcionálnak.
Gipszkartonból szuper polcrendszer térelválasztónk is lehet, mellyel elkülönülnek ugyan a területek, de mégis egy légteret alkotnak. Mi több, ha szeretnénk megőrizni az egy légtér hatást, ám mégis, mintegy jelzés értékkel különválasztani otthonunk egy-egy területét, akár lebegő installációt is készíthetünk gipszkartonból. A tökéletes élek kidolgozása nagy rutint igényel, így ajánljuk szakemberrel elkészíttetni.

3) Polcrendszer

A gipszkarton rengeteg célra felhasználható. Álmaink könyvtárszobáját is kialakíthatjuk a segítségével, ám kiváló design polcrendszert készíthetünk a nappaliba is, beépített hangulatvilágítással. A süllyesztettnek ható “polcos szekrény” akár a padlótól a plafonig is érhet, így jelentős mennyiségű könyvet, dísztárgyat tudunk praktikusan, igényesen és áttekinthetően elhelyezni.

 

4) Álkandalló

A kandallók hatalmas népszerűségnek örvendenek, ami nem csoda, hisz az általunk képviselt hangulat megalapozza otthonunk kisugárzását. Sajnos azonban nem minden otthon alkalmas arra, hogy beépítsünk egy kandallót annak központi helyére. Kiváló megoldást kínálnak az álkandallók, hisz nincs szükségük sem kéményre, sem valódi tűzre. A gipszkarton segítségével kiemelhetjük a síkból, és díszlécek, burkolólapok, vagy egyéb, az igényeinket kielégítő design elem felhasználásával megalkossuk a számunkra tökéletes kandalló hatást.

5) Gardrób

Ha a hely rendelkezésre áll például a hálószobában, könnyedén valóra válthatjuk álmainkat, és egy fantasztikus gardróbot alakíthatunk ki benne gipszkarton segítségével. Gardróbunk lehet eltolható üveg, vagy tükrös ajtóval szerelt, lehet akár nyíló ajtós is, álmennyezetbe süllyesztett világítással előtte, benne, vagy akár nélküle is… a lehetőségeknek szinte csak a fantáziánk, és persze a rendelkezése álló hely szabhat határt.

+1 Tipp:

A fentebbi ötletek, és képek önmagukért beszélnek. Ám van a gipszkarton számos felhasználási módja közül a borászok, boros pincével, pincével rendelkezők számára is szeretnénk tippet adni. A vízálló tulajdonságokkal rendelkező gipszkartonok akár valódi boros pincékben is felhasználhatóak, ám a házunk alatti pincében is kialakíthatunk gipszkarton és kőhatású burkolat segítségével borospince hangulatot.

Inspiráció: 

Read previous post:
Különleges design a fürdőszobában: beton mosdók

A fürdőszobában rejlő lakberendezési lehetőségek napjainkra, az utóbbi években óriási utat jártak be. A fehér csempék és szaniterek ideje már-már...

Close