Beltér Fürdőszoba Konyha Kültér, kert Otthon, lakás

Öltöztesd fel a növényeidet otthonodban, vagy a kertben!

Bár már javában az őszben járunk, azért rejteget még számunkra kellemes, napos időt az időjárás. Az utolsó enyhe, olykor meleg nappalok a tél beköszönte előtt egy gyönyörű kertben feltöltenek energiával. Érdemes tehát a kertünket, udvarunkat, kerti pihenőt őszi ruhába öltöztetni, melyet legkönnyebben hidegtűrő színes, virágzó növényekkel tehetünk meg, dekoratív kaspók segítségével.

Otthonunk belső terei esetében épp úgy, mint a kerti pihenőnk, udvarunk, teraszunk vagy akár erkélyünk berendezése, dekorálása során érdemes a harmóniára, az egységre törekedni. A növények színkavalkádja mellé kiváló választás az egyszínű kaspók használata, hisz kiemeli a virágok színeit, és eleganciát, kifinomult stílust sugároz.

A Tri-CAN Agree beton hatású kaspói stílusos megjelenést kölcsönöznek a berendezett térnek kültéren és beltéren egyaránt.

E kaspók meglepően könnyűek és természetes megjelenésűek. Anyaguk magnézium, kőpor, természetes rostok és üvegszálas szövet.

A kőpor és a magnézium alapanyagokat természetes rostokkal és vízzel keverik össze, majd az alapkeveréket öntőformába töltik. Miután a keverék első rétegével bekenték az öntőformát, több üvegszálas szövetet préselnek bele, amelyet újabb réteggel lehet készre gyártani. Minél nagyobb a kaspó, annál több réteget és üvegszálas szövetet használnak a szilárd falhoz. Az egyedi összetételnek köszönhetően nagyméretű kaspókat lehet készíteni, amelyek súlya sokkal kisebb, mint a közönséges kerámiáé, így a kültéren nyaraló növényeinket könnyedén költöztethetjük be télikertbe, vagy otthonunk bármely helyiségébe, hisz e kaspók a kifinomult eleganciát sugározzák kül-, és beltéren egyaránt.

A Tri-CAN Agree kaspókba közvetlenül is ültethetjük a növényeinket, ám a gyártó ajánlását mindenképpen be kell tartani. Az alsó réteg a vízelvezető réteg (hidrogranulátum, ami például agyaggolyó), ezzel akadályozzuk meg, hogy a növény gyökereinél esetlegesen felgyülemlő víz gyökérrothadást okozzon, és nem utolsó sorban hozzájárulnak a gyökérzet megfelelő oxigénellátásához. Valamint érdemes a kaspó alját kilyukasztani a jelölt helyen.

Ha a Tri-CAN Agree kaspók aljába nem fúrunk lyukat, beltéri használatra is alkalmas. Ekkor a beleillő betétet ajánljuk használni, mely vízelvezető nyílásokkal rendelkezik, így a felesleges víz le tud folyni a kaspó aljába. Ha betétet használunk, a betét bármikor kivehető, ami megkönnyíti a növények átültetését vagy áthelyezését télire.

Tri-CAN Agree kaspók színtartók, UV állók, így kültéri használat során sem kell aggódnunk, hogy tönkremegy. Fagyállóak, akár -10°C-ig, ha jól vannak beültetve. Természetesen csak fagytűrő növényt hagyjunk télire a szabadban! Mind a kaspó, mind az adott növény további védelme érdekében a kaspó falára buborékfóliát, polisztirolhabot, juta szövetet, vagy egyéb takarót lehet helyezni. Mindig biztosítani kell az elegendő és jó vízelvezetést. Ha a kaspóban áll a víz, és megfagy, a kaspó falai megrepedhetnek.

A Tri-CAN Agree kaspók kifinomult eleganciát sugároznak, természetes megjelenésükkel egyedi hangulatot kölcsönöznek a térnek erkélyen, teraszon, kertben, és nappalinkban, vagy otthonunk bármely helyiségében. A kaspó szettek megteremtik az egységet, a harmóniát, melyet a virágok, növények színkavalkádja tesz teljessé.

Inspiráció:

Read previous post:
5+1 belsőépítészeti ötlet gipszkartonból

A folyamatosan változó világunkban fontos, hogy otthonunk is képes legyen időről időre megújulni, lehetőség szerint könnyen, és gyorsan. Az egyik...

Close