Beltér Otthon, lakás Tél

A fabrikett előnyei

Egyre népszerűbb fűtőanyag manapság a fabrikett. Ez nem meglepő, hiszen kis helyen elfér, és rendkívül kényelmes a használata, hiszen felhasználásra kész állapotban vásárolhatjuk meg. Fabrikettel történő fűtés esetén nem kell az aprítással bajlódnunk, így a tárolás, felhasználás során nem keletkezik kosz otthonunkban.

A fabrikett fűtőértéke nagy, közel duplája a friss tűzifáénak, valamint jobb hatásfokkal is ég. Mivel teljesen kiszárítva érhető el a kereskedelemben, nem vásárolunk meg vele közel 50 % vizet, mint például a tűzifa esetében.

A fabrikettel történő fűtés esetén számos előnnyel számolhatunk. Természetes alapanyagokból, préseléssel készül: faporok, faapríték, erdőgazdasági melléktermékek, faforgács felhasználásával. Idegen kötőanyagot (ragasztóanyagot) nem tartalmaz.

Fűtőérték:

A tüzifához képest a fabrikett sűrűsége 2-3-szor magasabb, eláltal a fűtőértéke kétszerese az átlagos tűzifának, és nagyon alacsony a hamuképződés fabrikettel történő fűtés esetén.
Tudta például, hogy ugyanannyi elégetett fabrikettből és barnaszénből ugyanannyi energia (hő, vagyis meleg) keletkezik, tehát a fabrikett teljes értékű tüzelőanyag.

Kiváló ár-érték arány, azaz a fabrikett olcsóbb:

Mivel a fabrikett teljesen kiszárítva érhető el a kereskedelemben, nem vásárolunk meg vele közel 50 % vizet, mint például a tűzifa esetében.
Nem kell hasogatni, fűrészelni, felhasználásra kész állapotban vásárolhatja meg, így nem csak időt spórol, hanem a takarításhoz használatos eszközökre, tisztítószerekre sem lesz szüksége a használatával.
Egyszerűen, kis helyen tárolhatja a fabrikettet, nem kell fatárolót építenie.

Tiszta, kényelmes felhasználás

A fabrikettet elég megvásárolnia, és már használható is. Mivel nincs szükség aprításra, darabolásra, nem keletkezik fűrészpor, faháncs, így nem kell takarítania utána. Egy dekoratív kosárban, ládában tárolhatja a lakáson belül is a kandalló mellett az adott időszakban felhasználni tervezett adagot. Mind e mellett a fabrikett nem kormol, így beltérben, nyitott égésterű fűtőberendezés (pl. kandalló) esetén is használható. Füstje a környezetre káros kéndioxidot nem tartalmaz, mivel a fa nem tartalmaz ként.

Összességében a fabrikettel történő fűtés gazdaságos, kényelmes és környezetbarát, a fabrikett után visszamaradt hamut tavasszal akár kiskertek trágyázására is felhasználhatjuk, mivel természetes anyagról van szó. A fabrikett tehát környezebarát, tiszta, kényelmesen használható fűtőanyag, az otthon egészséges melegéért.

Read previous post:
Gazdaságos, tisztán és kényelmesen használható fűtőanyag: a fabrikett

Még nem döntötte el, hogy mivel fog fűteni egész télen? Fogytán a fa tüzelő anyag otthonában, és a kereskedésekben? Ajánljuk...

Close