Beltér Otthon, lakás

Az év színe 2021. – a szürke és az élénk sárga a lakberendezésben

Az idei évre rendhagyó módon a Pantone intézet két színt is megválasztott az év színének. Ami nem csoda, hisz 2020. is egy rendhagyó év volt. “A 2021-es színek tükrözik a globálisan zajló eseményeket, kifejezve, hogy az emberek melyik színben látják az erőt, a reményt és az összefogást.” – magyarázta Laurie Pressman, a Pantone Intézet alelnöke.

Az egyik megválasztott szín az “Illuminating” fantázianévre hallgat. E szín egy ragyogóan vidám sárga, a pezsést, a beleg bartáságosságot, a pezsgést képviseli. 

A szilárd megbízhatóság, az örökkévalóság jelképe pedig az “Ulimate Grey” fantázianévre hallgató szilárd szürke szín.

A Pantone intézet igazgatója szerint „Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el”

Az Ultimate Grey mint kavics a tengerparton, mely megbízható alapot képez, és az ezt megvilágító élénk Illuminating sárga, ami a nap erejét felhasználva melegít, felpezsdít, élettel tölti meg a teret. E két szín kombinációja egyensúlyt képez, elülteti a mély gondolkodás, és a vidám élet hangulatát, hisz e két szín harmonizál egymással, megadja a lehetőséget az izgalmas kombinációkra a lakberendezésben éppúgy, mint az öltözködésben.

Íme egy kis inspiráció, hogy kedvet kapjon trendi színekbe öltöztetni otthonát:

Read previous post:
Zuhanykabin ápolási, karbantartási tippek

A fürdőszoba, és különösen a zuhanykabin üvegének folyamatos ragyogása rendszeres és következetes takarítást igényel. Az apró részletek sem elhanyagolhatóak a...

Close