Beltér Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

Zuhanykabin ápolási, karbantartási tippek

A fürdőszoba, és különösen a zuhanykabin üvegének folyamatos ragyogása rendszeres és következetes takarítást igényel. Az apró részletek sem elhanyagolhatóak a tökéletesen ragyogó tisztaság érdekében.

A HSK tisztítószerek fejlesztése során a gyártó az apró részletekre is ügyelt, mint például az üveg síkjába süllyesztett zsanérok, a sima felületű profilok. A praktikus ápolási, tiszítási segédeszközök optimális támogatást nyújtanak a zuhanykabin tisztításához.

A zuhanykabinok tiszításához alapvetően kínélő tiszítószerek ajánlottak, mert az erős tiszító-, és úrolószereke kárt tehetnek a felületekben, felesleges karcokat képezhetnek, melyek idővel megsokasodnak, és ezzel elbúcsúzhatunk a tisztán csillogó zuhanykabinunktól. Nem beszélve arról, hogy ezek a kis karcok ideális felületet teremtenek a lerakódások képződéséhez.

Tipp 1:

a zuhanykabin ragyogása akkor tartható fenn a legegszerűbben, ha a friss szennyeződéseket azonnal leöblítjük, és az üveg felületét üveglehúzóval szárazra varázsoljuk.

Tipp 2:

alapos tiszításra is szükség lehet a használat mértékétől és a víz minőségétől függően. Ezt végezzük hetente, esetleg havonta – az előbbiek függvényében. A zuhanykabint és a falburkolatot is kímélő hatású tiszítószerrel tisztítsuk meg, ügyelve a sarkakra, apróbb részletekre. A nehezen hozzáférhető részknél használjunk kicsi, puha kefét (akár fogkefét, üvegmosó kefét) majd tiszta vízzel öblítsük le. Végezetül az üveg felületét üveglehúzóval szárazra varázsoljuk. Ajánljuk például a HG professzionális vízkő eltávolítót, mely kíméletes a fürdőszobában található minden anyaghoz: krómhoz, rozsdamentes acélhoz, kerámiához, zománchoz, üveghez és műanyaghoz. A szennyeződés mértékétől függően használhatja vízzel hígítva, maximum 1:10 arányban. Vigye fel a HG professzionális vízkő eltávolító szivacs segítségével a kezelendő felületre, hagyja hatni néhány percig, majd törölje le, vagy öblítse le vízzel.

Tipp 3:

a megfelelő higiénia fenntartása érdekében fürdőszobában olykor fertőtlenítő hatású tisztítószereket is alkalmazzunk. Ez esetben válasszunk sav-, klórmentes változatot a felületek hosszútávú minőségének megőrzése érdekében. Kerüljük a maró hatású tisztítószereket, pillanatok alatt maradandó elváltozásokat okozhat a króm felületeken, amitől sehogyan sem tudunk megszabadulni.

Tipp 4:

ha vegyszermentesen szeretne a fürdőszobájában vízkő-, és penészmentesíteni, a háztartási ecet a legkiválóbb választás! Nyissa ki a lehetséges nyílászárókat, hisz az ecet, vagy ecet tartalmú tisztítószerek jól oldják, majrák a vízkövet, az ecetszag belélegzése pedig nehéz, kellemetlen, de az ecet könnyedén és maradéktalanul eltávolítja a vízkőlerakódást, penészfoltot, és mind ezek mellett még nagyon jól szagtalanít is, és nem utolsó sorban eltávolítja a vízkövet a felület megmarása nélkül. Az ecet szinte bármilyen fürdőszobai felületre kerülhet, nem marja meg, nyomában fényesen csillogó felületet hagy. Öntsük egy kifogyott ablaktisztítós flakonba, spricceljük a felületre, hagyjuk pár percig dolgozni, majd egy szivaccsal töröljük át, ezt követően öblítsük át, töröljük át a felületet tiszta vízzel. Egy ecetes fürdőszobai takarítás után vegyszermentesen tiszta fürdőszoba az eredmény.
Ma már a háztartási tisztítószerek között nagy választékban találunk ecetsav tartalú, kímélő, környezetbarát tisztítószereket is, ha a háztartási ecet e célú használatától ódzkodna a kedves olvasó.

Tipp 5:

a tiszta, fényes felületet kezeljük vízkőtaszító szerrel, minden zuhanyzás után öblítsük le, szárítsuk meg, így néhány perc befektetéssel rengeteg időt spórolhatuk a havi egyszeri nagytakarítási időből.

+1 Tipp:

Varázsolja újra fényessé a mosdókagylót, kádat, vécécsészét, vízcsapokat és a csempét a HG, Fürdőszobai Fényezőszerrel. Friss illatú, és eltávolítja a fürdőolaj- és szappanmaradványokat, szerves szennyeződést és a vízkövet. Nem tartalmaz súrolószert, vagy agresszív alkotórészeket, ezért zománcozott, krómozott, porcelán, műanyag vagy festett felületek tisztítására is alkalmas.

A zuhanykabin ragyogása hosszú távon is megőrizhető a megfelelő karbantartás, tisztítás mellett.

Read previous post:
A hófehér világ letisztult harmóniája a fürdőszobában: Kludi Balance

A légies természetesség összhangja a Kludi Balance hófehér csaptelepekkel valósítható meg igazán. Lágy vonalvezetés jellemzi, már-már futurisztikus designal.

Close