Beltér Otthon, lakás

Előszoba – Az első benyomás

A lakások nagy része úgy van kialakítva, hogy az első helyiség, vagy lakásrész, ahova belépünk, az előszoba. Kell ugyanis egy hely, ahol a kabátokat, cipőket tárolhatjuk, ahol letehetjük a táskát, kulcsokat, az esernyőt. Ennek a térnek sem csupán funkciója van, mivel ide lépünk be elsőként, nagyon fontos, hogy hogy mutat, ez adja az első benyomást a lakásról, és ami még fontosabb, annak lakóiról. Ne feledjük, rend a lelke mindennek. A színválasztás fontossága már itt megmutatkozik, a helyiség színe megadja az alaphangulatot. Az előszobába érdemes sötétebb pl. szürke padlólapot választani, hiszen ide hordjuk be a cipőnkkel odakintről a legtöbb sarat, port.

Pont emiatt nem célszerű túlzsúfolni, hogy könnyen tisztán tarthassuk. Mivel a falak is itt koszolódhatnak leginkább, a tapéta semmiképp nem javasolt, a legpraktikusabb megoldás, ha egy örökös falburkolattal előzzük meg a falak koszolódását, ez lehet akár természetes kőből, akár formára vágott, kő-hatású burkolólapokból, ízlés szerint.

A padlólap kiválasztásánál figyeljük, milyen kopásállósággal rendelkezik, hiszen az előszobában a legnagyobb a „forgalom”.

Ami véleményem szerint a legkritikusabb, az a cipők, csizmák és papucsok tárolása. Mindenképp rejtsük őket cipős szekrénybe, hogy rendezett legyen az összhatás, főként, ha sokan élünk egy fedél alatt.

eloszoba_szekrenyHa szűkösebb a hely odakint, talán érdemes csak az épp szezonális lábbeliket tartani az előszobában, a többit akár a ruhás szekrényben/gardróbban is tárolhatjuk, így jobban elférhetünk. Manapság hatalmas választék áll rendelkezésünkre előszobaszekrények, előszobafalak területén is.

A mai lakberendezési trendeket, ötleteket, valamint a rendelkezésre álló helyi adottságokat figyelembe véve választhatjuk ki a lakás stílusának, Önmagunknak legmegfelelőbbet, így könnyedén rendben tarthatjuk a cipőket, kabátokat a mindennapok során.

Ez igaz a kabátokra is, választhatunk, hogy hagyományos akasztós előszobafalon, vagy egy nagy zárt gardróbszekrényben rendezzük a holmikat.

Tipp: az örökös „hol a kulcsom” problémát úgy előzhetjük meg, ha egy nevekkel ellátott kulcstartót helyezünk az előszobába.

 

Read previous post:
Az álmaink otthonához vezető rögös út

Aki már felépítette, vagy megvásárolta álmai otthonát, most biztosan mosolyog: „hát igen, ha újra belevághatnék, nem biztos, hogy megtenném!” Akik...

Close