Beltér Konyha Otthon, lakás

Illessze be otthonába a 2021. év színeit

2021.-ben az év színe a Pantone skálán az Ultimate Gray és az Illuminating, azaz a szilárd szürke, és az optimista sárga. E két szín “házassága” igazán divatos összképet teremt otthonunkban. Színes házasság, amely a tartós és felemelő erő, és reménység üzenetét közvetíti.

Az Ultimate Gray (PANTONE 17-5104) a megbízhatóság, az örökkévalóság jelképe. A természetes elemeket, a stabil, maradandó köveket, sziklákat idézi, melyek ellenállóak, kiállják az idő próbáját, mégis nyugalmat sugároznak.

A tengerparton található kavicsok és természetes elemek színe, amelyek viharvert megjelenése rávilágít arra, hogy képesek ellenállni az idő próbájának. Az Ultimate Grey a nyugalom, a kitartás és az ellenálló képesség érzését adja.

Mellette az Illuminating (PANTONE 13-0647) sárga árnyalat fényes, vidám, optimista sugallat, a pezsgés, az élet színe. Ez a meleg árnyalat bátorságot ad, energiával tölti meg a teret.

Mindkét szín egyaránt megtalálható textilián, tapétán egymással kombinálva, vagy önmagukban is. E két független szín kiemeli, hogy a különböző elemek hogyan támogatják egymást. Praktikus és sziklaszilárd, ugyanakkor meleg és optimista. Az Ultimat Grey és az Illuminating színek kombinációja reményt ad számunkra, hogy minden jobbá válik körülöttünk.

Ha a burkolatunk, vagy nagyobb bútorunk már amúgy is szürke, ajánlott a helyiségben élénk sárga kiegészítőket elhelyezni, ezzel jelentősen feldobjuk a helyiség hangulatát. A szürke kanapéra például nagyon jól illik a sárga párna, sárga búrát vásárolhatunk az álló/olvasólámpára, vagy akár vásárolhatunk – esetleg magunk is készíthetünk – szürke-sárga színekből álló, például absztrakt festményt.

Bátrabbak esetleg a függönyt is lecserélhetik élénk sárga színűre, és máris élettel teli hatást kapunk.

Egy-egy falon, fal részen is felhasználhatjuk e színpáros bármely, vagy akár mindkét tagját, kirívóan modern megjelenést kölcsönöz otthonunknak. Nappaliba, konyhába egyaránt kitűnő választás!

Forrás: pantone.com

Inspiráció


Read previous post:
Otthonunk világítása a Globo-val

Otthonunk megfelelő világításának nagy szerepe van hangulatunk megalalpozásában. Manapság sokaknak méginkább nagy hansúlyt kell fektetniük arra, hogy jó fényviszonyok között...

Close