Kültér, kert

Kerti szintkülönbségek áthidalása dekoratív, gyors és egyszerű rézsűs támfallal

Sok esetben előfordul, hogy a kertünkben több szintkülönbség is található. Ennek dekoratív, stabil áthidalása több módon történhet, cikkünben a virágedénnyel történő támfal építést helyezzük előtérbe.

A lejtős területek rézsűkkel való tagolása csodálatos növnyekkel beültetve nemcsak feldobja a környezetet, hanem stabil megoldást nyújt, lépcsőzetes szinteket alakíthatunk ki, vízszintes területekkel, melyet veteményes, kerti pihenő, vagy egyébb céllal hasznosíthatunk.

Növénytámfalakkal a meredek lejtő talaját védjük meg a lecsúszástól.

A beton növényedény segítségével csodálastos virágrézsűnk lehet. Készíthetünk növényszigetet, tetszőleges vonavezetéssel, vagy akár különböző magasságú kertek elválasztására, beültetésére is alkalmas.

A növényedényeket egymás mellé sorolva, vagy kötésben is rakhatjuk. Ajánlott egynyári, vagy télálló mini növényekkel beültetni, pl. kövirózsa, vagy fagytűrő varjúháj félékkel.

A növényedényekből kialakított rézsűs támfal a családi házak kertjének látványos eleme, hisz a beleültetett növényzet sokszínűsége magával ragadó. A Semmelrock és a Viastein növényedényei alakjának köszönhetően bármilyen egyenes, íves, vagy kör alakú falazat is kialakítható.

Inspiráció:

 

 

Read previous post:
Illessze be otthonába a 2021. év színeit

2021.-ben az év színe a Pantone skálán az Ultimate Gray és az Illuminating, azaz a szilárd szürke, és az optimista...

Close