Beltér Konyha Otthon, lakás

Kézzel mosogatni, örömmel

Gyakorlott háziasszonyként a címet olvasva joggal gondolhatod, hogy ez biztos valami vicc. Ki mosogatna örömmel? Mi lehet abban jó? A rászáradt kajamaradék vakargatása nem túl kellemes elfoglaltság. Itt van néhány tipp, hogyan könnyítsd meg a saját helyzeted, és milyen módon tudsz spórolni a vízzel és a mosogatószerekkel.

Örök szabály: „ma örömmel, holnap körömmel”, vagyis ne hagyjuk az edényekre rászáradni a szennyeződéseket, ha időnk engedni, mosogassunk el rögtön, vagy áztassuk be az edényt. Attól, hogy az edény nagy, nem kell teleengednünk, és mosogatás közben ne folyassuk a fizet.

Válasszunk profi csaptelepet, ahol megfelelő vízsugárral dolgozhatunk. Ha az edény aljára makacsul odaégett az étel, töltsünk bele vizet, majd tegyük fel a gázra/főzőlapra, és forraljuk, így a szennyeződés már nagyon könnyen fel fog jönni.

3416827348_s

Ügyeljünk, nehogy leforrázzuk magunkat. Ha a bőrünk érzékeny, használjunk kesztyűt, lehetőleg olyat, aminek a tenyér-része kicsit rücskös kialakítású, így nem fog kicsúszni a kezünkből a tányér és a pohár.

Kényesebb kristály, üveg, vagy kerámia mosogatásakor tegyünk konyharuhát a mosogató aljára, hogy ha kicsúszna a kezeink közül, ne törjön össze.

Fontos, hogy mosogassunk mindig forró vízzel, mert az már önmagában zsíroldó hatású, és használjunk jó minőségű mosogatószert, ebből kevesebb kell.  

Süti sütéskor a tepsit béleljük ki sütőpapírral, ha csak lehet, hiszen így elég csak elöblíteni a tepsit.

Az evőeszközök úgy lesznek csillogóak, ha mosogatás után egy száraz kendővel áttörölgetjük őket.

Most pedig jöjjön az utolsó, és egyik legfontosabb tipp: csináljunk helyet a pulton, és ha sokan vagyunk és sok a koszos edény, tányér, válasszunk nagyobb mosogatótálat, melyhez nagyobb csöpögtető felület tartozik. 

A minőség ebben az esetben is nagyon fontos: a mosogatótálat egyszer kell gondosan kiválsztani, és megvenni, és garantáltan szeretni fogjuk.

Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

 

Read previous post:
Szénmonoxid mérgezés – Mit tehetünk, hogy megelőzzük?

A téli időszakban a szénmonoxid mérgezésekről szóló hírekkel van tele a média. Sajnos az esetek nagy százalékában a mérgezés áldozatain...

Close