Beltér Konyha Otthon, lakás Világítás

Mennyezeti ventilátoros lámpa kiválasztása

A mennyezeti ventilátor igen kedvelt és praktikus designelem, hisz dekoratív és már-már különleges megjelenése mellett kellemes klímát biztosít a helyiségben a nyári nagy melegben. Sőt, mi több, egyes modellek télen a meleg levegőről is gondoskodnak.

A mennyezeti ventilátor, vagy épp mennyezeti ventilároros lámpa különösebb bontási munkálatok nélkül utólagosan is beszerelhető. A beépített klímával ellentétben kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, alacsonyabb költségvetésből is beszerezhető és beszerltethető, és kisebb munkaráfordítással már gondoskodik is a helyiség kellemes hőjéről kánikula idején is.

A mennyezeti ventilátoros lámpa előnyei:

Globo Ramona ventilátoros lámpa, távirányítós

– kisebb költségvetéssel beszerezhető, beépíthető
– nem igényel különösebb bontási munkát
– gondoskodik a helyiség kellemes hőérzetétről, és megfelelő fényéről
– egyes modellek fűtési funkcióval is rendelkeznek
– nincs útban, hiszen a mennyezeten van
– használaton kívül dekorelemnek számít

Mit vegyünk figyelembe, ha mennyezeti ventilátoros lámpát szeretnénk?
– A helyiség méretét, belmagasságát, a ventillátoros lámpa mennyezetről való belógását!
Utóbbi különösen fontos, hisz a mennyezeti ventilárotos lámpának a belógása, különösen üzembe helyezve nehogy balesetveszélyes legyen!
Ventiláros mennyezeti lámpa átmérőjét
Különösen, ha látható gerendák, egyéb dekorációs elemek vannak a mennyezeten.
– A készülék súlyát
Tájékozódjunk, hogy mennyezetünk alkalmas-e a tervezett mennyezeti ventilároros lámpa általi terhet megtartani.
– A készülék teljesítményét
Nem mindegy ugyanis, mekkora és milyen fekvésű (keleti vagy nyugati) fekvésű a helyiség. Ha nagyobb a helyiség, nagyobb fokú hűtési igény merülhet fel, válasszunk magasabb teljesítményű ventiláros lámpát.
– Üzemeltetési igényünket
Választhatunk távirányítóval működtethető mennyezeti ventilátoros lámpát, vagy a hagyományosnak számító láncos húzókapcsolóval rendelkezőt.

Ha ventilároros mennyezeti lámpa mellett döntünk, szakember szerelje azt be, hogy biztosak legyünk a biztonságos, és minden funkciót elérhető üzemeltetésben.

Mennyezeti ventilátoros lámpák esetében is legyünk körültekintőek, gyermekeink, kis kedvenceink még valamilyen bútordarabra felmászva se tudják elérni a lapátokat, nehogy baleset történjen!

Read previous post:
Felüdülés a nyári nagy melegben ventilátoros mennyezeti lámpával

Pár éve a mennyezeti ventilátoros lámpáknak nagy divatja volt. Nem csak dekoratív, hanem rendkívül praktikus, hisz enyhíti otthonunkban a nyári...

Close