Beltér Konyha Otthon, lakás

Stílus a konyhában III. – a vidéki konyha

Természetes, egyszerű, otthonos – ez a vidéki stílus. Jellemzője a rusztikusság, tartósság és a vidámság. A természetes anyagok kapják a főszerepet, a lágy, organikus formák mellett. Színeiben a fehér, valamint a lágy pasztell színek szerepelnek, a barnával harmonizálva. Egy helyiség, mely szinte körül ölel.
Stílusában a közvetlenséget leginkább a vidéki, country képviseli, mivel magában hordozza az egyszerűséget, a gyökerek felidézését, a természetességet, érzelmi telítettséget.

Egy jó konyhában mindig van elegendő hely. Ez nem feltétlenül jelent óriási méretű konyhát. Praktikus, helytakarékos megoldásokkal egy kisebb helyiségben is eléhetjük, hogy elegendő helyünk legyen.
Használjuk tárolásra a falat is! Vidéki konyhákban megengedett, sőt már-már elvárható, hogy a tésztaszűrőt például a falra akasztva tároljuk, de megtehetjük ezt falra akasztott fedőtartóval, vagy akár fali serpenyő vagy bögre tároló “fogassal”. Tervezze meg fejben, rajzolja le esetleg! Ugye, hogy megoldható? Egy vidéki stílusú konyhában teljesen helyén való.videki_konyha3

Napjainkban megszokottá, elvártá vált az együtt-főzés, együtt-evés társasági szokása, baráti élménnyé emelkedett, így a konyha rangot kapott életünkben, mindennapjainkban, egy szinte jelentéktelen helyiségből vonzó, praktikus, közösségi színtérré lépett elő.
A feng-sui szerint nagyon jó, ha a konyha színei közt szerepel a vörös valamely árnyalata, vagy pedig a zöld, illetve sok faanyag: a piros a Tűz jelleg színe, a zöld, valamint a fa pedig táplálja a Tüzet.

Padlólap esetében a kisebb méretű lapok választása javasolt, egyszínű, homogén felületet kialakítva. Jó választás lehet a fekete-fehér sakktábla szerűen burkolt padló.vidéki-stílusú-zöld-konyha

A hajópadló szintén illik a stílushoz, esetleg laminált padlót is választhatunk, a mefelelő, hozzáillő mintázattal.

Berendezési tárgyak, bútorok színeire leginkább a barna árnyalatai, valamint a fehér, és pasztel színek antikolt hatású festése jellemző. Kiegészíőként használhatunk csipketerítőket, hímzett terítőket.

Klasszikusan vidéki konyhákra jellemző a fehér-piros kockás abrosz, konyharuha. Ezek nagyon vidám megjelenést adnak konyhánknak, ám vigyázzunk, hogy a konyhában használt, domináns színekkel összeillő legyen.

videki_konyha8

 

 

videki_konyha

videki_konyha6videki_konyha5

videki_konyha_piros

videki_konyha2

 

Read previous post:
Stílus a konyhában II. – a klasszikus konyha

A klasszikus konyha kialakítása elsősorban azoknak való, akik a hagyományos értékeket követik, akik a praktikusan kialakított terek mellett kedvelik az...

Close