Beltér Konyha Otthon, lakás

Stílus a konyhában V. – high-tech konyha

A high-tech stílusú konyhát többnyire fényes, fémes, krómozott felületek jellemzik, acélszerkezetekkel, a lehető legvékonyabb megoldásokkal. Hatalmas felületeken jut szerephez a high-tech stílusban az üveg, konyhaasztal, polcok, térelválasztók formájában.

 

 

hi-tech2Ellensúlyozás képpen, és hogy a lakók mégis otthonosan érezzék magukat, tompítsák a hideg, rideg megjelenést gyakorta jutnak szerephez koptatott, régies elemek kisebb felületeken.
A high-tech stílusban kialakított térről, helyiségről elsőre “mű”, mesterséges jellemzők jutnak eszünkbe.

A nagy felületek, padlóburkolatok, konyhabútorok steril, fémes csillogásuk miatt hűvös, rideg, természetellenes környezetet alkotnak, azonban ez a hidegség egy-egy jól megválasztott szín alkalmazásával tompítható. A piros, a kék és a zöld üdeséget, a narancs napfényt hoz az ilyen konyhába.
Leggyakrabban használt anyagok a színezett acél, bőr kárpitozás, fémes bevonatos műanyagok. Megtalálható ezek mellett az arany és ezüst színek felhasználása is. Festett felületek esetében is a csillogó, tükörfényű festés a jellemző.

High-tech stílusban berendezett konyhánkba válasszunk márványlapot! Az igazi márvány a legjobb választás, de a márvány hatású padlólapok között is találunk a márványhoz megszólalásig hasonlót.

A high-tech sítul mai korunk stílusa, már-már korunk életformája is.

high-tech5 high-tech4

high-tech3 high-tech1

 

Read previous post:
Stílus a konyhában IV. – a mediterrán konyha

A mediterrán stílusú konyha kapcsán szinte azonnal az olasz, görög, spanyol, és a Provance vidéki- romantikus hangulatú konyháira gondolunk. Legjellemzőbb...

Close