Beltér Konyha Otthon, lakás

Stílus a konyhában VI. – minimál konyha

A minimál stílus az egyszerű formákra, a rendezett környezetre helyezi a hangsúlyt, mégis békét és harmóniát teremt.
A minimál konyha nagy térben, kevés osztással érvényesül igazán. A megszokott fali csempe helyett alkalmazható falra szerelt üveg vagy rozsdamentes acéllap. 

A stílus nagy önfegyelmet kíván.
Nem ajánlott azoknak, akik ragaszkodnak emléktárgyaikhoz, polcokon elhelyezett apróságokhoz, valamint azoknak sem, akik nem ragaszkodnak minden áron a rendhez.minimal_konyha3

Sík felületek és rendezettség a kívánt megjelenés a bútorok esetén is, ezért a konyhabútor fogantyúk legyenek rejtettek. A hagyományosnak mondható felső szekrények helyett nem túl magas, felnyíló vagy liftajtórendszerű elemeket válasszunk! Beépített háztartási gép alkalmazása ajánlott, a használaton kívüli konyhagépek nem maradhatnak szem előtt.

A minimál konyhabútor puritán, díszítésmentes, elegáns, sima, fényes, egyszerű formavilágú, anyaguk fával kombinált fém és az üveg.

Fényes, egy színre festett felületek, sötét és világos kontrasztok, fekete, fehér, szürke, barna színek jellemzik.

Az elszívó berendezés henger vagy hasáb alakú, zárt, fém felületek jellemzik.

A mosogatótálcát olyat válasszunk, ami rozsdamentes acélból vagy gránitból készült.

A fali burkolat hagyományos csempe letisztult, fényes felülettel, de helyette gyakran alkalmaznak bútorlapot, vagy a munkapulttal megegyező anyagot, mely szinte “felfut” a falra.

Padlólap esetén is a tiszta, egyszerű megjelenés ajánlott, kerüljük a mintás padlólapokat. A bútorzattal harmonizáló laminált padló ellenben jó választás lehet.

A minimál stílus a tiszta formák, a rend alkalmazásával alakít ki a harmóniát a konyhában. Szinte rákényszeríti a konyha használóját a rend megtartására.

A minimál konyhában a pulton csak néhány tárgy kaphat helyet. Ritmus és dinamika, a sötét és világos, a sok és kevés kontrasztja azonban csak nagy térben érvényesül.

01-L03 0000 minimal_konyha4

minimal_konyha5 minimal_konyha6

Read previous post:
Stílus a konyhában V. – high-tech konyha

A high-tech stílusú konyhát többnyire fényes, fémes, krómozott felületek jellemzik, acélszerkezetekkel, a lehető legvékonyabb megoldásokkal. Hatalmas felületeken jut szerephez a...

Close