Beltér Burkolat Laminált padló Otthon, lakás

3+1 szempont, mit vegyünk figyelembe laminált padló vásárlása előtt

A laminált padló népszerűsége sokoldalú felhasználhatósága, a könnyű burkolási munka, és egyszerű karbantartás miatt vitathatatlan. Választhatjuk otthonunk bármely helyiségébe, csak a műszaki adottságait kell figyelembe vennünk, hogy időtálló legyen laminált padló a konyhában, és akár a fürdőszobában is.

1. Kopásállóság
A laminált padló kopásállóságára a hálószobában annyira nem is kell figyelnünk, ám például az előszoba, a nappali, vagy a konyha, sőt, akár a gyerekszoba esetében magasabb kopásállóságút érdemes választanunk. Konyhába, dolgozószobába, irodahelyiségbe, vagy bármely olyan helyiségbe, ahol nagy igénybevételnek, vagy görgős székek okozta súrlódásnak van kitéve a padlónk, mindenképpen a legmagasabb, AC4 vagy AC5 besorolású laminált lapot válasszunk! Ha a fürdőszobába, vagy egyéb vizes helyiségbe szeretnénk laminált padló burkolatot, a vízállósággal kapcsolatos műszaki tulajdonságra is figyelnünk kell!
Lerakáskor a pontos illesztésre nagyon ügyelnünk kell, hiszen ez a feltétele annak is, hogy probléma esetén az élettartam-garanciát érvényesíteni tudjuk.

2. Szín és mintázat
A szín és mintázat, a felületi optikai hatás a laminált padló választása esetében is fontos szempont kell, hogy legyen. A padlónk színe és mintázata nagyban befolyásolja térérzetünket.
A világos, natúr árnyalatú változatok optikailag növelik a teret, míg a sötét, rusztikus változatok összenyomják, kicsinyítik a helyiséget. Ez utóbbiakat inkább nagy térben javasoljuk alkalmazni. Otthoni felhasználásra célszerűbb az üdébb, világos árnyalatokat választanunk, ezek közül is olyat, amely tökéletesen harmonizál a bútoraink, falaink és a beltéri ajtók színével is.

Kronotex Villa Harbour Timeless Oak

3. Fűtés, fűtőberendezések
Hagyományos radiátoros fűtés esetén bármelyik laminált padlót választhatjuk. Ám padlófűtés esetén törekedjünk a magasabb kategóriás laminált padlólapok választására.
A jól szabályozott melegvizes padlófűtés esetében általában nem okoz problémát a laminált parketta minősége és vastagsága. Amire figyeljünk, hogy a padlóalátétkén kimondottan padlófűtéshez gyártott fóliát, alátétet válasszunk.
Elektromos padlófűtés esetén érdemes átgondolnunk alaposan, hogy biztosan a laminált padló-e a legjobb választás. Sajnos az erős hőhatás miatt a laminált padló akár kisebb-nagyobb károsodást is szenvedhet.

+1 Az ár
Tény, hogy mind építkezés, mind felújítás során általában van egy keret, amivel gazdálkodni terveztünk. Ha az igényeink és a várható igénybevételnek megfelelő minőségű, legjobb ár-érték arányú laminált padlót keressük, érdemes többféle gyártó termékét megnézni, melyet legkönnyebben egy webshopban tehetünk meg, otthonunk kényelméből. Ha a termékek ismertető leírását, műszaki adatait áttekintettük, és maradt még kérdés, bizonytalan a választásban, ügyfélszolgálatunk készséggel segít kiválasztani a legmegfelelőbb laminált padlót.

Read previous post:
Öltöztesd fel a növényeidet otthonodban, vagy a kertben!

Bár már javában az őszben járunk, azért rejteget még számunkra kellemes, napos időt az időjárás. Az utolsó enyhe, olykor meleg...

Close