Beltér Burkolat Csempe Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

A fürdőszoba felújítása, és a vízszigetelés fontossága

Korábban már írtunk a vízszigetelés fontosságáról. A fürdőszoba különösen érzékeny terület ebből a szempontból, főként a zuhanyzó, és a kád környéke igényel különös figyelmet, a padló és a falak tekintetében egyaránt.

A fürdőszobák, zuhanyzók tekintetében fokozott vízterheléssel kell számolnunk, így a burkolat alá erősen ajánlott vízszigetelést felhordani, hogy megóvjuk otthonunkat, családunk egészségét, valamint a szomszédok eláztatása kapcsán keletkező költségektől is megkíméljük magunkat.
Nem beszélve arról a kellemetlen esztétikai látványtól, hogy a csempe elkezd foltosodni, a fuga pedig penészedni kezd az átázás miatt.

A következő lépésekkel megfelelő, víz-, és penészmentes burkolat alakítható ki a fürdőszoba padlóján és falain egyaránt:

1. Lépés:
A burkolat alá ajánljuk a rugalmas kenhető vízszigetelés, víszigetelő fólia használatát, melyet ecsettel, hengerrel, vagy simítóval – használt vízszigetelő anyag típusától függően – tudunk felhrodani egyenletesen. Ez a réteg védeni fogja a felületet (falat és padlót) is, valamint a szomszédos helyiségeket is az átázástól. Pl. a Mapei Mapegum WPS egykomponensű, kenhető vízszigetelő fólia 12-24 óra elteltével már burkolható is.

Vízszigetelés, hajlaterősítő szalag

2. Lépés:
A kenhető szigeteleésen kívül a sarkok, hajlatok megerősítése is hozzá tartozik. Ehhez hajlat-, vagy más néven sarokerősítő szalagot kell használni, pl. Mapei Mapeband sarokerősítő szalag és mandzsetta. Ajánlott a falakból beérkező csöveknél, valamint a padlóösszfolyó, zuhanyfolyóka körül is alkalmazni.

3. Lépés:
Megkezdődhet a burkolás, azaz a flexibilis csemperagasztóba ágyazott padlólap burkolása.

4. Lépés:
Következhet a fugázás, melyet célszerű olyan termékkel végezni, mely penészedésgátló adalékanyaggal ellátott. Ez lehet például a Mapei Ultracolor Plus több színben elérhető fugázója.

Szaniter szilikon alkalmazása

5. Lépés:
A szaniterek környékén a hézagokat szükséges utólagosan kitölteni, melyre penészedésgátló, ecetsav tartalmú szilikon használata ajánlott.

Ezzel meg is vagyunk a megfelelő vízszigeteléssel ellátott fürdőszoba burkolásával.

Természetesen nem gondoljuk, hogy ezek után bárki hozzá láthat a fürdőszobájának felújításához, de cikkünk elolvasása után már lesz némi rálátása a kedves olvasónak, hogy mivel jár, milyen “egyéb” költségekre számíthat a fürdőszoba burkolásnál, amire esetleg nem is gondolt elsőre.

 

Read previous post:
Tipikus fürdőszoba felújítási hibák, és elkerülésük

Ha használt lakást vásárolunk, általában az első lépés a fürdőszoba felújítása. Ezt tegyük körültekintően, hogy ne érhessenek olyan meglepetések a...

Close