Beltér Burkolat Csempe Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Konyha

A klasszikus metro csempe a modern otthon alapja?

A nagyvárosi, metro stílus elengedhetetlen kelléke a belsőépítészetben a metro csempet. Ez a csempe típus a klasszikus formájával, a mai kor elvárásainak megfelelő design-al és színvilággal vált egyre közkedveltebbé.

Nevét a párizsi metró állomások jellegzetes falburkolataként használt kisméretű csempékről kapta. A “metro csempe” név nem véletlen, hisz vizuálisan, formavilágát és méretét tekintve megegyezik a földalattikban használt burkolattal, ám a kreatív lakberendezőknek köszönhetően a gyártók felismerték, hogy az otthonainkba illő színes, mázas kivitel az, amire a piacnak szüksége van.

Eleinte kávéházak, vendéglátóhelyek burkolataként kezdett elterjedni, de mára már hétköznapi otthonokban is egyre gyakrabban találkozunk metro csempe burkolattal.

A metro csempe ideális burkolata a konyhának, klasszikus vagy minimál fürdőszobának, ám a minimál berendezésű nappalikban és hálószobákban is bátran alkalmazhatjuk. A ma már elérhető különböző design-al, mintázattal készülő metro csempék felhasználási területeinek csak a fantáziánk szabhat határt.

A metro stílus egy életérzést sugároz, a nagyvárosi nyüzsgés ideálisan letisztult környezetét tárja elénk.

A klasszikus metro csempe 10*20 cm-es méretű, fózolt (szögben csiszolt) szélekkel rendelkezik metro, általában fényes vagy matt fehér. Ám ma már többféle színben, mintázattal, illetve eltérő méretben is vásárolhatunk metro csempének nevezett csempét.

Cerámica Álbaro Blanco Biselado Brillo metro csempe 10*20 cm

A fózolt szélek nem eredményezik azt, hogy nem szükséges fugázni a metro csempe burokolatot! A metro csempe ajánlott fugaszélessége min. 2-3 mm legyen.

A Cerámica Álbaro Blanco Biselado Brillo metro csempe minden értelemben a klasszikus metro csempékhez tartozik, 10*20 cm-es méretével, fényes fehér színével és nem utolsó sorban fózolt szélével. Fényes fehér felülete a tisztaság és nyugalom érzetét kelti, tökéletes választás modern vagy klasszikus konyhába, fürdőszobába egyaránt.

A metro csempék többféle színben elérhetőek, és igazán hangulatos, eredeti burkolatot varázsolhatunk különböző színek kombinációjával éppúgy, mint kontrasztos fugaszínt használva.

Álbaro Rustico Granate Metro csempe

Ám ha szeretnénk valóban különleges metro csempe burkolatot, mindenképp érdemes szemügyre venni a Cerámica Álbaro Celta Metalico csempét. 10*30-as méretét, és tagoltságát talán elsőre furcsának találjuk, ha ránézünk, és pontosan itt rejlik a különlegessége.

Cerámica Álbaro Celta Metalico metro csempe

Akit magával ragad a nagyvárosi nyüzsgő hangulat, bátran burkolja modern vagy éppen minimál stílusú otthonát metro csempével, így a metro stílus nagyvárosi hangulata költözik otthonába.

Metro csempe, kontrasztos fugaszínnel

Read previous post:
Miért van szükség burkolat szintezőre, lapszintezőre?

Az egyszerű válasz az, hogy azért, hogy a burkolatunk tökéletesen sík legyen. Ám ezt így könnyű kijelenteni, viszont megvalósítani olykor...

Close