Burkolat Csempe Konyha

A konyha színvilága

A konyha az otthonunk szíve. Itt jön össze a család naponta legylább egyszer, ebéd, vacsora, vagy épp reggeli alkalmával. Ahhoz, hogy a konyhában töltött idő kellemes legyen, a színvilágra is érdemes hangsúlyt fektetnünk.

Elsősorban olyan színárnyalatokat válasszunk, melyben kendvünket leljük, ám nem árt az aktuális trendeket is követni. Otthonunk központi helységeként csak így tudja azt nyújtani, amit elvárunk tőle. Egy boldogságot nyújtó, hívogató menedéket biztosítani az egész család számára.

A színek kiválasztásakor a szekrények és a burkolat képezik a kiindulópontot, hisz nagy felületükkel meghatározzák az összképet. A padlólap meghatározza a szekrények színét, és ugyan ez igaz fordítva. A „konfekció” bútorok színválasztéka általában a fehértől a sötétbarnáig terjed, a kettő közötti számtalan árnyalat gazdag kínálatával. Ezek a természetes színek időtlen szépségükkel a konyha ékei hosszútávon, és hideg vagy meleg árnyalatok is megtalálhatóak közöttük.

Keros Fresh Blanco Rojo konyhaburkolat

A terület, ahol a kreativitásunknak határtalan lehetőségek nyílnak, a fal- és padló. A falfestékek végtelen számú variációt biztosítanak az árnyalatok között. A csempék és padlólapok között pedig mind a forma, mind a szín tekintetében kombinációk sokasága áll rendelkezésünkre. A válogatáskor csak arra kell figyelmet fordítani, hogy a különböző felületek eltérő árnyalatai egymással harmóniába kerüljenek, és a padlólapok műszaki adottságai megfeleljenek a konyhai igénybevételnek. Mind csempék, mind padlólapok terén óriási a választék, színben, struktúrában egyaránt. (Borítókép: Ragno Candy csempe a konyhában). Egy kőhatású-, vagy éppen fahatású burkolat a konyhában is igen jól mutat.

Ragno Eterna kőhatású burkolat konyhában

A konyhapult szintén egy igen nagy felületet képviselő darab a konyhában, a helyiségbe lépőnek egyből szembetűnik. Érdemes semleges színeket választani e felületnek, így a csempék és festett falfelületek szépsége kap nagyobb hangsúlyt.

Szorosan kapcsolódik, és meghatározó szerepe van az étkezőasztalnak, székeknek. Olyat válasszunk, mely jól illik a padlóhoz, konyhabútorhoz mind színében, mind formavilágában.

A klasszikus fehér csempe, fehér falak sokak számára ridegnek tűnhetnek. De ha a fehéret a fa természetességével, vidám színű kiegészítőkkel kombináljuk, álomkonyhát alakíthatunk ki.

Konyha, fehér metro csempével burkolva

Miután sikerült összeállítani a tökéletes színpalettát, a konyha világítása is meghatározó. A mennyezeti lámpán túl a pultmegvilágító, és fali lámpák által nyújtott lehetőségeket is aknázzuk ki. Fontos, hogy a napfényes nappalokon kívül a borús idő, és az esti sötétség ne nyomja rá a bélyegét a konyhánkra, gondoskodjuk a megfelelő világításról mennyezeti lámpával, vagy függesztékkel, esetenként akár plusz fali lámpák elhelyezésével.

Ragno Feel konyhaburkolat, függesztékekkel

Read previous post:
Mit vegyünk figyelembe laminált padló választásakor?

Laminált padló választás nem egyszerű, ám nem is ördöngős feladat. Ha már laminált padlóban gondolkodik, bizonyára eljutott arra a döntésre,...

Close