Beltér Burkolat Konyha Laminált padló

Laminált padlót a konyhába?

Igen, a mai technikáknak köszönhetően gond nélkül lehetséges. A konyhába is kerülhet laminált padló, csupán a műszaki paraméterekre, és a gondos, szakszerű lerakásra kell figyelmet fordítani.

Manapság, az amerikai konyhás nappalik elterjedése miatt is fontos, hogy a konyha területére is dekoratív, strapabíró melegburkolat kerüljön. A konyha területére eső burkolatnak nagyobb igénybevételt kell bírnia az esetlegesen kifröccsenő zsír, lehulló ételmaradék miatt. Ám egy amerikai konyhás nappali esetén fontos az is, hogy a burkolat egységes legyen, ne legyen, ami megtöri a teret. Egy magas kopásállóságú lamimánl padló ellenáll a nagyobb hőnek, még az égő cigaretta csikk sem hagy nyomot rajta.

Ez elérhető természetesen hidegburkolattal történő burkolással is, ám a laminált padló felületén kellemesebb a mezítláb járkálás is, hiszen melegburkolatról beszélünk.

Sokakban még él a laminált padlók megjelenése körül elterjedt információ, ami szerint csak szobába alkalmasak, ha víz éri felpúposodik, szétázik. A mai technológiák viszont már a legtöbb laminált padlót alkalmassá teszik konyhai felhasználásra is. Sőt, már léteznek vízálló laminált padlók, melyeket fürdőszobai felhasználásra (is) terveztek.

Ha konyhába szeretne laminált padlót, válasszon minél vastagabbat, 7mm-es lapvastagság felett, valamint magas kopásállóságú típust. Javasolt a 31-es kopásállóságnál nagyobb jelzésűt választani. Érdemes tartalék padlóelemeket is betáraznunk egy esetleges sérülés esetére, mert e padlótípus egyik előnye, hogy könnyebben cserélhetők, mint javíthatók az elemek. Jó tulajdonsága, hogy sérült elem cseréje sem jár nagy piszokkal, vagy hanggal.

A laminált padlólap tisztításánál tartsuk szem előtt, hogy annak ellenére, hogy az adott típus jól bírja a vizet, mégse álljon rajta hosszabb ideig nagyobb mennyiségű víz. Felmosás után töröljük fel puha ronggyal.

A laminált padlólapoknak rengeteg előnye van. Könnyen és gyorsan burkolhatóka, viszonylag olcsó megoldást jelentenek, és könnyen tiszíthatjuk, tisztán tarthatjuk. Javítása egy-egy lap cseréjével megoldható. Laminált padlóval viszonylag kis ráfordítással otthonos hangulatú, barátságos burkolatot kapunk.

Read previous post:
A konyha színvilága

A konyha az otthonunk szíve. Itt jön össze a család naponta legylább egyszer, ebéd, vacsora, vagy épp reggeli alkalmával. Ahhoz,...

Close