Burkolat Kültér, kert

A térkövek, és a kert stílusának találkozása

Mint korábbi cikkünkben már említettük, ahhoz, hogy hosszú távon elégedettek legyünk a kertünk és az alkalmazott térburkolat összhatásával érdemes figyelembe venni otthonunk építészeti stílusát, és a kertünk már meglévő, vagy vágyott stílusát, és ezek találkozását.

Új építésű, minimál stílusú az otthona? Kiválóan passzolni fognak hozzá a szürke, vagy barna tónusú térkövek. Futósoros, vagy parketta kötésben lerakva
igazán modern hatású felületet érhető el a kertben is. Azonban, ha romantikus, mediterrán hangulatot szeretne, mert az illik leginkább a házhoz, válasszon a sárga, a barna, vagy vörös tónusú térkövek közül. Az sem mindegy, hogyan kerül lerakásra. Ajánljuk parketta vagy halszálka kötésben a lerakásukat.

Ha az egészen különleges és egyedi, minél inkább természetközeli megjelenést részesíti előnyben, válasszon például zöld tónusú térkövek közül.

Formájukban és felületkezelésükben is többféle térkőből válogathatunk. Az egyszerű négyzet, vagy téglalap alakú, a formázott szögletes vagy hullámos szélű két irányban minden felületen kapcsolódó, vagy egy irányban két oldalfelületen kapcsolódó, egészen kicsi vagy óriás méretű térkövek minden burkolandó felületre megoldást nyújtanak.
A különböző felületképzés az, amely teljesen egyedi megjelenést ad az elkészült térburkolatnak. A felületük szerint a szürke nyersbeton térkövek a legpuritánabb megjelenésűek.

Az erezett felületű térkövek jellegzetessége, hogy a természetes kőhöz nagyon hasonló megjelenésű felületet kapunk, és minden kő mintázata teljesen egyedi.

Semmelrock, Appia Antica kombi

Az antikolt térkövek rusztikus felülete rég letűnt korok varázslatos hangulatát idézi fel, és a belőlük rakott burkolat időtlen egyediségét sugározza. Romantikus stílushoz kifejezetten ajánljuk. Ezeknél a térköveknél a gyártáskor a kész térköveket egy erre a célra szolgáló antikoló berendezésen koptatják. A koptatás során a térkövek élei véletlenszerűen töredeznek, lepattognak, a felületük csiszolódik, és ennek köszönhetően jön létre a rusztikus megjelenés.

Semmelrock, Corona Brillant (finomra mosott felület)

A mosott és finommosott felületű térkövek felülete nagyon finom kidolgozású. A mosással előtűnő kőzúzalék természetes módon nyújt csillogó, intenzíven fénylő látványt.

Maroskő kombi térkő, széna szín

A melírozott térkövek tökéletes harmóniát teremtenek a minket körülvevő épített és természeti környezet között. Modern, letisztult, mégis változatos vizuális élményt nyújtanak és igazán nagyszerű kiegészítői a mediterrán stílusban épült házaknak, kerteknek.

A színátmenetes térköveket szívesen választják kerti utak, teraszok, belső udvarok burkolásához. A többféle árnyalatú kövekből épített felület természetes és barátságos hatást kelt, a kellemes meleg színárnyalatok vegyes használata különleges látványt alkot.

Dekoratív, elegáns és igazán ellenálló burkolat a porcelán felületű térkő. Nagy méretű lapokban teraszok burkolására ajánljuk azoknak, akik az exkluzivitás elkötelezett kedvelői.

Fabrostone kőfa

A famintás felületű térkövek a természetközeliség élményét és látványát ötvözik a tartóssággal, a fagyoknak, a nedvességnek és a napsugárzásnak való ellenállással. A fa felülethez nagyon hasonlító megjelenés csodálatos összhangot alkothat egy gyönyörű fa kerítéssel vagy egy hangulatos kerttel.

A strukturált felületű térköveken kialakított kisebb, nagyobb magasságbeli különbségek és a változatos, szabálytalan alakú bemélyedések szintén a természetes köveket idézik.

A roppantott felületű térkövek egyedi megjelenésük és szabálytalanabb felületük okán, a romantikus kertek és udvarok térburkolásához kedvelt választás.

A dörzsölt felületű térkő megjelenésében szintén rusztikus, a felület kialakítása miatt pedig még inkább biztonságos, csúszásmentes járást tesz lehetővé a csapadékosabb, hideg évszakokban is.

Forrás: ujhazcentrum.hu

Read previous post:
Térkövezés a kertben

A szép kertben nem csak a növények szépek, hanem tökéletes összhangot alkotnak a közlekedő utakkal és azok burkolataival. A megfelelő...

Close