Beltér Burkolat Csempe Konyha

Álmaink konyhája – mit gondoljunk át?

Csukja be a szemét, és képzelje el álmai konyháját. Játsszon el a gondolattal, milyen legyen az a konyha, ahol otthonosan, kényelmesen mozog, melynek burkolat és konyhabútor színeit a harmonizáló, vagy épp inverz kiegészítők tesznek teljessé.

Most nyissa ki a szemét, és olvassa, nézze át ötleteinket.

Milyen legyen a konyha színvilága? Hogyan alakítsuk ki?

Egy konyha színei meghatározzák a helyiség stílusát és hangulatát, s ez által az ott tartózkodók hangulatát is. Felpezsdítik, vagy éppen nyugodt légkört teremtenek. Hófehér, esetleg romantikus fa, vagy akár merészen kék vagy erősebb tónusok? Vörös-barna, beige, mediterrán kisugárzás? Bármilyen stílus és színvilág álljon Önhöz a legközelebb, a csempe és a padlólap alapozzák meg a konyha hangulatának jövőjét, hisz míg a falat évente átfesthetjük, csempét és padlólapot hosszú távra tervezünk.

Ragno Eterna kőhatású burkolat

Milyen legyen a konyha stílusa?

Bár a választott színvilág megalapozza a várható stílust, érdemes külön is elgondolkodni a stílust érintő céljainkon, hisz a konyhának illeszkednie kell otthonunk alapvető stílusához. Alapvető konyhai stílusok közé tartozik a modern konyha, a rusztikus konyha, a provance-i stílusú konyha, a luxus és a minimál stílusú konyhák. Mind-mind a választott színeken, burkolatokon és a berendezési tárgyakon múlik, hogy milyen lesz az eredmény. Például egy modern konyhába választhatunk sötét vagy világos beton hatású burkolatot a padlóra és a falra is, melyhez inverz színű, egyszínű konyhabútor ajánlott, esetleg fa kiegészítőkkel.

Beton hatású burkolat a konyhában

Milyen a konyha alakja, a műszaki adottságok?

Az általános konyha alakja négyzet vagy téglalap. Ám a konyhabútor és burkolandó felületek az ablakok és vízkiállások elhelyezkedésétől függenek. A konyha kialakításánál fontos szempont a konyha mérete is, hisz a konyhabútor nem mindegy, hogy milyen, és mekkora, mennyi rakodófelületet biztosít eszközeink részére. Lehet bútorozás szempontjából sarokkonyha, konyhasziget, amerikai konyha. Ám egy kicsi konyhánál sajnos igen korlátozottak a lehetőségeink, ami a szín és stílus választást is befolyásolják.

Khan Onda padlólap, fehér konyhaszigettel

Zalakerámia Carneval csempével burkolt klasszikus konyha

Retro, vagy vidéki konyha, fehér falakkal

Paradyz Orrios csempével burkolt konyha

Read previous post:
Csaptelep – a fürdőszoba éke

Igazán otthonos otthonunk megteremtési folyamatában a fürdőszobánk tervezése talán az egyik legkreatívabb feladat. A fürdőszobától elvárjuk, hogy vizuális igényünknek megfeleljen,...

Close