Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Konyha

Csaptelep – a fürdőszoba éke

Igazán otthonos otthonunk megteremtési folyamatában a fürdőszobánk tervezése talán az egyik legkreatívabb feladat. A fürdőszobától elvárjuk, hogy vizuális igényünknek megfeleljen, tehát számunkra szép legyen, és funkcionálisan is maximálisan kiszolgálja igényeinket. A burkolatok, szaniterek, és fürdőszobabútorok mellett jelentős szerephez jutnak a csaptelepek is, amelyek megkoronázzák az enteriőrt.

A fürdőszobai összhatásba illeszkedő egy-egy elegáns, vagy épp karakteres darabbal érhetjük el azt a bizonyos varázslatos hangulatot, amit elképzeltünk. Ma már oly sokféle csaptelep design-ból választhatunk, hogy legyen a vágyunk akár modern, akár klasszikus, akár retro, vagy épp extravagáns fürdőszoba, biztosan találunk hozzá illő csaptelepeket.

Valóban óriási a csaptelep választék a kereskedésekben. A csaptelep választásnál érdemes termékcsaládban gondolkodni, hogy elérjük a tökéletes összképet. Egy-egy csaptelep kollekció, vagy csaptelep család általában tartalmazza az “alap” csaptelepeket, úgymint kádtöltő, mosdó, és zuhany csaptelepek.

Ha összhangra törekszik otthonában, érdemes olyan csaptelep családot választani, ahol konyhai csaptelep, estleg bidet csaptelep is szerepel a repertoárban. 

Teka Formentera mosdó csaptelep, fekete

A maximális összhatás érdekében válasszon olyan csaptelep kollekciót, amelynek zuhanyszett is része, ahol nem csak a csaptelep, hanem a zuhanyrózsa, a fali/mennyezeti rögzítés is a szett részét képezi. Ezen felül érdemes a zuhanyrendszereket is szemügyre venni, mind küllem, mind műszaki tulajdonságok alapján.

Természetesen a legideálisabb csaptelep kiválasztásában sok-sok minden szerepet játszik. Egyéni ízlés kérdése a legtöbb. Ám fontos, hogy azt is mérjük fel, hogyan szeretnénk szerelni az egyes csaptelepeket.

Falba épített, rejtett design-t szeretnék? Kétségtelenül a legletisztultabb, modern választás. Ez esetben falsíkba sűlyesztett avagy falsík alatti csaptelep kollekcióban kell gondolkodnunk.

Kludi Bozz falsík alatti mosdó csaptelep

Kádra, mosdóra szerelt, vagy fali csaptelep a cél? Természetesen itt befolyásoló, hogy hogyan vannak kialakítva a vízkiállások otthonunkban. Szintén találunk modern, klasszikus, vagy szint teljesen retro csaptlep megoldásokat mind fali, mind szaniterre szerelt verzióban.

Hansgrohe Logis álló egykaros csaptelep

Egy sugárzó fürdőszobába térben álló kád dukál. Ahhoz pedig álló csaptelep illik, valamint kivitelezés, használat szempontjából szinte csak ez választható. Persze vannak egyéb megoldások, melyekt láthatunk itt-ott, ám valljuk be, a térkád a fal mellé állítva egy fali csapteleppel… nem igazán érvényesül.

Az OtthonDepo kínálatában szebbnél szebb csaptelepeket, csaptelep kollekciókat talál, így szinte bármilyen stílusú, vagy műszaki igény kielégíthető. Kérdés esetén szakrétő ügyfélszolgálat segít a kiválasztásban.

 

 

Read previous post:
Hogyan válasszunk kerítést?

Egy házépítés, vagy felújítás után érdemes nagy figyelmet fordítani a kertünket körülvevő kerítésre is! A házunk külső designja nagyban befolyásolhatja,...

Close