Burkolat Kültér, kert Otthon, lakás

Falburkoló kövekről általában

Ma már otthonunk kül- és beltéri falainak burkolására számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy igazán meghitt, otthonos környezetet alakítsunk ki. A fellelhető falburkolatok igen sokfélék, felületük kialakítása szinte bármilyen igényt képes kielégíteni. Manapság egyre népszerűbbek a természetes hatású kőmintás falburkolók, melyek leginkább mediterrán hangulatot kölcsönöznek, de a modern technikának, vonalvezetésnek köszönhetően szinte bármilyen lakás-stílust képesek követni. 

Ma már hazánkban is egyre nagyobb az érdeklődés a természetes kő hatású falburkolatok iránt beltéri felhasználásra is. Eleinte elsősorban kültéri burkolatként terjedt el, homlokzat-, lábazat vagy kerítéselemek burkolataként. A növekvő kínálatnak köszönhetően a beltéri felhasználás is jelentősen megnőtt.

magmaA kő hatású falburkolatok megjelenése rusztikus, mégis modern, szinte bármilyen stílusú otthon kialakításához jó illeszthető a hatalmas szín és mintaválasztéknak köszönhetően.

A kőutánzatú falburkolók általában egységes színtónusúak a gyártási technológiának köszönhetően. Vastagságuk általában kb. 1 cm, méretben a kicsitől (pl.: 15*30 cm) az egészen nagy méretig (pl.: 30*60 cm) megtalálhatók. A nagyobb méretek súlyosabb darabok, választás előtt figyelembe kell venni a fal teherbírását – érdemes szakemberrel egyeztetni.

Ragasztásuk csemperagasztóval történik, egyes gyártók saját termékeikhez saját ragasztót gyártanak, azonban ha ez nem áll rendelkezésre, minden esetben flexibilis csemperagasztót használjunk!

Egyes kőmintás burkolatok padlólapként is felhasználhatók. Ezt akkor tudhatjuk meg, hogy alkalmas-e az adott termék padlólapként, hogy a gyártó tájékoztatást ad a termék kopásállóságáról is (PEI érték)

A kő hatású burkolatok nagyobb része kül- és beltérbe egyaránt felhasználható – erről a gyártó szintén tájékoztatást ad.

Tévhit, hogy a kőmintás falburkoló hideg, barátságtalan hatást kelt. Épp ellenkezőleg. A kőhatású burkolat lehetővé teszi a meleg, mediterrán otthon kialakítását, egyedi ötletekkel teheti otthonát különlegessé.

mathios_highlandKiemelnénk a Mathios Stone gyár kőhatású burkolatait, melyek kül- és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmasak, amelyet a gyártó körültekintő alapanyag felhasználása, gyártási technológiája biztosít.
“Minden választás egy  egyedi ötlet” – mondja a gyártó. Az egészen sötét színektől a világosig, rengeteg színből és mintázatból választhatja ki az Ön számára leginkább tetsző burkolatot.

 

hasitottFalburkolatok lehetnek pl.: dísztégla, hasított kő, és terméskő, klinker burkolatok, valamint kerámia kőmintás termékek, beton kőhatású termékek.

Kő hatású burkolatok felhasználási területe:
– homlokzatok, lábazatok, kerítéslábazatok

– oszlopok, kémények,

– kocsibejárók, boltívek,

– kútgyűrűk,

– üzlethelyiségek, bárpultok, csarnokok falfelületei,

– kandallók

Általában homlokzati hőszigetelő rendszerekre is ragaszthatók.

Read previous post:
A fűnyírókról

Rég esett már szó blogunkban szerszámokról, szerszámgépekről. Bejegyzésünkben a fűnyírókról szeretnénk összefoglalót, segítséget adni, hogy könnyebb legyen a megfelelő kiválasztása....

Close