Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Konyha

Felújítás költségkímélően

Ha a felújítás már halaszthatatlanná vált, ám szeretnénk a lehetős legolcsóbban, ám stílusosan megoldani, a funkcionális anyagokra és berendezésre kell törekednünk. Szokták mondani, valamit valamiért. Sok pénzt spórolhatunk, ha egyszerűbb design-nal rendelkező csempét, padlólapot választunk, illetve ugyan ez igaz az egyébb berendezési tárgyakra is. Ötleteink következnek.

Az egyszerű de nagyszerű fehér csempe

A klasszikusnak számító 15*15, vagy 20*20 cm-es fehér csempe is mutathat jól a konyhában, és a fürdőszobában is. A klasszikus fényes fehér csempék jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, a lapok könnyedén burkolhatóak, fugázhatóak, így alacsony költségvetéssel is megvalósulhat a konyha felújítása.

A berendezési tárgyak, dekoráció kiválasztásán múlik, végül milyen stílust, milyen hangulatot fog majd sugározni az új konyhánk vagy fürdőszobánk. 

Ha maradunk a fehér csempénél, nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a klasszikus, szabályos négyzet alakhoz. Választhatunk téglalap alakú fehér csempét is, melyet fektetve vagy állítva is burkolhatunk.

A fehér csempéhez válasszunk intenzív színű berendezési tárgyakat, kiegészítőket! Az összhatás a berendezésen, kiegészítőkön múlik: modern vagy retro hangulat is kialakítható a klasszikus fehér csempe alapra.

Sokat számít a fuga színe is! Ha egybefüggő, homogén felületet szeretnénk, természetesen a fehér fugával törénő fugázást válasszuk, ám kontrasztos, színes fugával is megvalósíthatjuk merészebb vágyainkat. 

Ügyeljünk arra, hogy a kivitelezés szakszerűen történjen,  hisz a klasszikus fehér csempe újra és újra tervezhető, alakítható, más-más hangulat, kisugárzás csempészhető a helyiségbe csempe dekor matricák alkalmazásával a későbbiekben is, bármikor.

Kisebb fürdőszoba, konyhai felületek felújításakor, költségkímélő megoldás lehet az is, ha kifutó készletű csempék közül válogatunk, melyből már csak néhány négyzetméter érhető el az adott kereskedésben, hiszen jelentősen leárazzák az ilyen termékeket. Fontos azonban, hogy

  • a szükséges négyzetméter mennyiségtől többet vásároljunk, akár maradjon egy tartalék doboznyi mennyiség is, amit a sufniban, kamrában el tudunk tárolni, a későbbi esetleges javításokra gondolva.
  • ellenőrizzük, hogy a megvásárolni kívánt mennyiség azonos színkóddal, és kalibrációval rendelkezzen! Ezek az adtok a csomagoláson minden esetben fel vannak tüntetve, figyeljünk rá, hogy csak azonos kódokkal ellátott dobozokat vásároljunk. Ha apró méret, vagy színárnyalat eltérés van, az sajnos a burkolt felületen nagyon szembetűnő, csúnya lesz.
Read previous post:
A tartósan álomszép fürdőszoba a helyes fugázáson múlik! 3+1 tipp

A frissen felújított fürdőszoba vitathatatlanul mindannyiunk álma. Nincs vízkő, nincs kosz, nincs penész a fugákban. Igen ám, sajnos sokszor előfordul,...

Close