Burkolat Csempe Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás

Fürdőszobák, színek, hangulatok

A fürdőszoba napjaink szerves részét képezi. Itt indul, és itt végződik a napunk, rendezettsége, praktikussága, a szaniterek, az egyéb fürdőszoba berendezések, tárolók design-ja, és állapota meghatározó napunk kezdetén. Fontos, már-már elengedhetetlen a jó minőségű berendezési tárgyak, és a stílusunkhoz illő színek és desgin alkalmazása a fürdőszobánk kialakításánál is.

Mindennapjaink rutinjának része a reggeli fürdőszobai rituálé, kinek szokása és ideje szerint. Fürdőszobánk színvilágának, berendezési tárgyainak képviselnie kell stílusunkat, egyéniségünket, a színeinek a számunkra legideálisabb élettani hatással kell bírnia. Az ideális fürdőszobának vidámságot, üdeséget, frissességet kell tükröznie reggelente, békét, harmóniát, nyugalmat az esti, lefekvés előtti fürdőszobai szertartásaink alkalmával.

Saját fürdőszobánk kialakításakor már ismerjük stílusunkat, tudjuk, mire vágyunk. Ehhez meg kell találnunk a megfelelő anyagokat, berendezést, bútorokat.

Első lépésként tervezzük meg fejben a fürdőszobát, majd egy papírlapra vázoljuk fel az elrendezést érintő elképzelésünket. Kész helyiség esetén vegyük figyelembe a műszaki paramétereket, a vízkiállás helyét. Így helyezzük el a kádat, mosdót, zuhanyozót, esetleg a WC csészét.
E terv segít abban, hogy a rendelkezésre álló hely méretét a legoptimálisabban használhassuk ki, a megfelelő méretű szaniterek, fürdőkád, zuhanykabin, fürdőszobabútor elhelyezésével.

Ha lehetőségünk van rá, kérjünk szakkereskedésben 3D tervezést! Szerencsére már sok kereskedés felismerte e szolgáltatás jelentőségét.

Így eljutottunk oda, hogy tisztában vagyunk azzal, mit szeretnénk eredményként látni az új fürdőszobában, kezdjük el keresni a megflelő termékeket.

A stílus megtalálását követően a burkolat, a fal színek kiválasztása következhet, majd a hozzájuk illő berendezési tárgyak, szaniterek, kád, zuhanykabin és a fürdőszobabútorok. Képzeljük el az egész fürdőszobát, ehhez mérten válasszuk meg a burkolólapokat és a berendezést. Kérjünk szakkereskedésben 3D tervezést! Szerencsére már sok kereskedés felismerte e szolgáltatás jelentőségét.

paradyz-vivida-violaEnergikus és mégis nyugodt fürdőszoba
Elsőre talán merész gondolatnak tűnhet a lila fürdőszoba, ám e szín energiája, és mégis léleknyugtató hatása tökéletes megjelenést kölcsönözhet a lila különböző árnyalatainak megfelelő kiválasztásával. Lila csempe, padlólap, lila fürdőszobabútor, fehér színnel kombináltan egyedi megjelenést biztosít fürdőszobánknak. Vigyázzunk azonban, a harsányabb lila színt kombináljuk fehér csempével, padlólappal, fehér falszínnel, nehogy feszültséget keltő eredményt kapjunk.
Energikus, vidám hölgyek fürdőszobája nem is tündökölhet más színben, mint lilában! 😉

furdoszoba-zold-narancsVidám, fiatalos, merész fürdőszoba:
Vidám színekbe öltözött fürdőszobánkban lendületesen, vidáman indulhat a napunk. Kombináljuk például a fehér alapszínt narancs, napsárga csempével, zölddel, akár színes szaniterekkel kiegészítve. Térben álló káddal igazán fiatalos, szabadon szárnyaló megjelenést kapunk. Ám a sarokkád, asszimetrikus kád, vagy az egyenes kád is kiváló választás lehet, hatalmas kínálat áll rendelkezésünkre, különféle csodálatos design-al.

Friss, üde fürdőszoba
Üde, lendületes frissesség, amit a sárga csempék zölddel való kombinációja teljesít ki. Fehér alapszínnel, kerekded formákkal lendületes kisugárzású miliőt teremthetünk.

furdoszoba-kekHasználjunk sárga, zöld kiegészítőket bátran, ha a fehér szín dominál, igy igazán üde tisztaságot fog sugározni fürdőszobánk.

Nyugalom, frissesség egyben, kék fürdőszobában
Sokaknak ijesztően hat a kék fürdőszoba gondolata, ám mégis kedvelik a kék színt. Hatalmas kék színű csempe és padlólap választék áll rendelkezésre, és a fehérrel kombinálva, dekorcsempékkel kiegészítve a kék égbolt nyugalma költözik a térbe.

A kék és a fehér tökéletes harmóniája köszönhet vissza gondos tervezésünk eredményeként. Jó illik ebbe az enteriőrbe mind a kerekded, mind a szögletes szaniterek alkalmazása.

Extarvagáns fekete és piros fürdőszoba
Fekete, piros és fehér színek kombinációja, fiatalos vadsággal robban a fürdőszobában. Szögletes szaniterekkel, térben álló káddal modern, vagány fürdőszobát kapunk.

A modern, letisztult stílus kedvelői általában a sötétebb színeket kedvelik. E sötét színek kifejezetten világos, kontrasztos színpárosítással letisztult megjelenést biztosítanak, a szögletes formákkal harmonizálva modern, tiszta összhatást keltenek. Kombináljuk a feketét a fehérrel, a sötétbarnát a beige-el, és így tovább, a tökéletes letisztult összhatás érdekében.

furdoszoba-fekete-feherAz alapvetően sötét színek alkalmazása esetén fektessünk nagyobb figyelmet a megfelelő megvilágításra, használjunk különböző fürdőszobai lámpákat, hangulatfényeket a kívánt eredmény elérése érdekében.


feher-furdoszobaA meleg színek kedvelői a barna, beige, narancs kombinációival teremthetik meg álmaik fürdőszobáját.
Ha a fehér fürdőszoba mellett voksol, ám szeretné feldobni, alkalmazzon színes csempesávokat, sárga, zöld, piros színeket, használjon színes kiegészítőket, színes törölközőket, hogy a fehér, hideg hatású fürdőszoba hangulatát meleggé, barátságossá varázsolja.

Ne feledkezzünk meg a fürdőszoba fűtéséről sem. Bár télen fűtjük az egész lakást, ám a fürdőszoba melegét olykor tavasszal és ősszel is biztosítanunk kell a hidegebb időben a fűtési szezonon kívül. Tervezzünk a fürdőszobai radiátorral is, praktikus kis fűtőtest, melyen a törölközőnket is nyugodtan tárolhatjuk, száríthatjuk higiénikusan.

A fürdőszobában viszonylag kevés időt töltünk életünk során, ám mégis mindennapjaink szerves részét képzi. Fontos, hogy stílusunkhoz illő színvilággal, berendezéssel lássuk el, keressük a praktikus megoldásokat a fürdőszobabútorok területén is, hisz fontos a kényelem, az ideális hangulat reggel, és álomba szenderülés előtt is, hogy napjaink és éjszakáink bosszúságok nélkül, kényelmesen, üdén induljanak a fürdőszobában.

Read previous post:
Praktikum vagy desing? – mindennapi fürdőszobai radiátorok, és a designradiátorok mindennapjainkban

A rohamos technikai fejlődés, a változó vásárlói igények, és a designer szakemberek kreativitásának eredményeként manapság már a megszokott fehér vagy...

Close