Beltér Burkolat Csempe Festék Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Otthon, lakás Padlólap

Fürdőszoba színének kiválasztása

Fürdőszobánk színvilága területén is általános érvényű, hogy a trendek jönnek-mennek, ám egyedi ízlésvilágunk határozza meg a kialakítást. A fürdőszoba uralkodó színének kiválasztásakor tehát nincs jó vagy rossz irány.

A falak és kiegészítők színvilágával könnyedén, alacsony költséggel, egyszerűen tudunk alkalmazkodni a divathoz, ám egészen más a helyzet a burkolatok, szaniterek tekintetében. Míg könnyedén átfestjük a falakat, kicseréljük a törölközőt, az egyéb kiegészítőket, addig a burkolat és szaniterek cserélje költséges, időigényes, és bonyolult, hosszadalmasabb munkálatokkal jár, tervezésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni és esetenként még szakembert is kell hívnunk.

Burkolatok, szaniterek kiválasztása hosszú évekre meghatározza a fürdőszobánk összképét, így a tervezéskor egyéni ízlésünk, stílusunk, valamint szaniterek, fürdőkád, zuhanykabin esetében a praktikusság legyen a meghatározó, a műszaki adottságok figyelembe vételével.

furdoszoba-feher-zoldA fürdőszoba uralkodó színének kiválasztásakor elsőként ne egy konkrét színben gondolkodjunk, inkább a hangulatot határozzuk meg. Más színeket kell választanunk egy nyugtató, pihentető kisugárzású fürdőszobába, megint mást egy extravagáns fürdőszobába, és megint mást egy üdítően pezsdítő fürdőszobába.

Kétségtelen, hogy a fürdőszoba színek fejedelme a fehér.
Tisztaságot képvisel, és szinte minden stílushoz passzol, hisz kiegészítők széles körű tárházában válogatva egy fehér alapszínre is szinte bármilyen stílust felépíthetünk.

Például egy fehér alapszínű fürdőszobában narancs és /vagy zöld kiegészítőkkel játékosan vidám hangulatot teremthetünk. Válogassunk a fürdőszobai kiegészítők között bátran, használjunk fürdőszoba szőnyeget a design és  a kényelem érdekében.

furdoszoba-narancs-falFekete törölközőket, egyéb kiegészítőket alkalmazva viszont letisztult, modern, elegáns hangulatot érhetünk el.

A falak színével is játszhatunk, hisz bármikor át tudjuk festeni a kívánt színre. A falfesték színéhez igazított kiegészítőkkel pedig a kívánt hangulat megteremtése is csak fantázia kérdése.

Extravagáns kisugárzáshoz válasszuk a piros és a fekete kombinációját, különleges design-al rendelkező dísztárgyakat, tükröket, esetleg színes hangulatvilágítást, egyéb fürdőszobai kiegészítőket. Ha merész fürdőszobára vágyunk, a lila szín is tökéletes választás lehet.

furdoszoba-beigePihentető, nyugtató, békét és tisztaságot sugárzó, barátságos fürdőszobai hangulat megteremtésére használjunk pasztell színeket, hisz ezek az árnyalatok színt visznek a fehér fürdőszobába, ám visszafogottságukkal segítenek kialakítani a nyugalom szigetét, elősegítik a rohanó világ kizárását, a testi – lelki béke megteremtésének színterévé varázsolhatjuk a fürdőszobát.

Legyen akár vakmerő a megálmodott fürdőszoba, vagy legyen az fehér alapszínnel tervezett, az egymással harmonizáló színek kombinálásával nyugtató vagy játékos, esetleg extravagáns eredményt érhetünk el. Fürdőszobai padlólapok, fürdőszobai csempék, fürdőszobai kiegészítők tárháza áll rendelkezésünkre. Arra figyeljünk, hogy a választott színek kombinációja harmóniában legyen, a kevesebb több elvét is vegyük figyelembe, nehogy rendetlen, összevisszaságot sugárzó eredményt kapjunk. Az inverz színhasználatnál figyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásba, kisebb felületeken, kiegészítőkben jelenjenek meg az alap színhez képest.

furdoszoba-zold-narancs

furdoszoba-kek

 

Read previous post:
Fürdőszobák, színek, hangulatok

A fürdőszoba napjaink szerves részét képezi. Itt indul, és itt végződik a napunk, rendezettsége, praktikussága, a szaniterek, az egyéb fürdőszoba...

Close