Beltér Burkolat Csempe Konyha

Ha kicsi a konyha… variációk panelkonyhákra

Hogyan lehet egy apró konyha kicsi, de mégis csodálatos és praktikus? Van megoldás! Egy apró konyha is lehet letisztult, és kényelmes, csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk.

Sokan szeretik az apró konyhát. Na nem a kihívás és kompromisszumos megoldások miatt, hanem azért, mert néhány kreatív ötlet tágasabbá, kényelmesebbé, otthonossá tudja varázsolni. Az alábbi ötletek, tippek segíthetnek, ha a konyhánk nem nőtt éppen túl nagyra.

Mitől hat nagyobbnak a konyha?

A fehér optikailag tágítja a teret. Egy apró konyhában a látszó falfelületek a legkevesebbek, így nem csak a falak, hanem a bútorok, berendezési tárgyak, valamint a padló színeiben is a fehér az ajánlott. Egy modern konyhába kiváló választás egy fehér metro csempe, akár fehér/világos faerezett, vagy kőmintás, márvány hatású padlólappal.

Albaro metro csempe

Mit tegyünk, ha hosszúkás, ám keskeny a konyhánk?

Egyik oldalon hosszú pult, másik oldalon hosszú polcok minimál dekorációnak is alkalmas eszközökkel rendkívüli módon feldobják a konyhát. Használjunk világos színeket, a termékszetes fa hatású padló, polcok, konyhapult, fehér/világos csempével, vagy cementlap hatású, vagy épp patchwork mintás csempével kombinálva hangulatos összképet teremt pici konyhánkban is.

Zalakerámia Cementi dekor

Színes konyhára vágyik?

Bár a fehér az, ami optikailag tágítja a teret, mégis csempészhetünk vidám színeket a kicsi konyhába is. Egy színes, vagy épp mintás metro csempével izgalmassá tehehtjük a kis falfelületet, melyet egy-két mindent kibíró dísznövénnyel méginkább feldobhatunk. Akár műnövényt is választhatunk, hisz ma már valósághűek ezek a termékek is.
A berendezési tárgyaknál azonban maradjunk a fehér színnél.

Álbaro Metro csempe

Kicsi konyha, letisztult berendezés

Ha kicsi a konyhánk, ügyeljünk a letisztult összképre azzal is, hogy ne pakoljuk túl. Ha nem feltétlen szükséges, mondjunk le a mosogatógépről. Mondjunk le egy-két szekrényről is, ezzel több teret nyerünk.

Mozgó berendezési tárgyak

Egyre elterjedtebbek a zsúrkocsik a konyhákban. Nem meglepő, hiszen jó pakoló felületet biztosítanak, ám ha épp útban lenne, könnyedén el tudjuk tolni, amivel értékes terültet nyerünk.
Ne feledkezzünk meg az összecsukható konyhaasztal-szék kombinációkról sem, ezek is hasznos kiegészítői egy-egy kicsi konyhának.

Zsúrkocsi a konyhában, famintás padlólappal
Kép forrása: www.aliexpress.com

Bárpult, bárasztal a konyhába

Helytakarékos és stílusos megoldás, és rendkívül praktikus is. Bárpultként funkcionálhat akár egy-egy oldalfali polc, mely elegendő felületet biztosít egy-egy reggeli elfogyasztására, használaton kívül pedig pakoló felületet biztosít, s ekkora bárszéket betolhatjuk alá, hogy ne foglalja az amúg is kicsi helyünket feleslegesen.

Polcok a konyhában, padlón kőhatású padlólap
Kép forrása: https://www.amazon.co.uk/

Kreatív gondolkodással, visszafogott berendezési tárgy mennyiséggel, kreatív tárolókkal egy kicsi alapterületű konyha is lehet hangulatos, kényelmes és praktikus is egyben.

Apró konyha ötlet
Kép forrása: www.knbltd.co.uk

Apró konyha metro csempével, mákos gres padlóval
Kép forrása: kutskokitchen.com

Zalakerámia Carneval ZBD 53058

Zalakerámai Carneval

Read previous post:
Hagyományos vakolat helyett kőmintás padlólapot a falra, homlokzatra

Manapság a modern házak falain egyre gyakrabban találkozunk kőhatású burkolattal. Egészen más technológia, mintha ezeket a lapokat rendeltetésszerűen a padlóra...

Close