Kültér, kert

5 tipp az álomkert megvalósításához

Napjainkban egyre nagyobb az igényünk arra, hogy otthonunk szabadtéri területei otthonunk kiterjesztésévé váljon. Vágyunk arra, hogy az otthoni pihenés, kikapcsolódás természetközeli legyen, kellemes, hangulatos környezetben tölthessünk időt a otthon, a szabadban családunkkal, barátainkkal.

Családi házas környezetben szerencsére a terület is rendelkezésre áll, hogy hangulatos, kényelmes és praktikus pihenő, szórakoztató területeket alakítsunk ki az udvarban.

1. Kényelmes és hangulatos helyek családi, baráti beszélgetésekhez, vacsorákhoz

A világjárvány kirobbanása óta talán erre van a legnagyobb igényünk. Teraszon, vagy kerti kiülők, filagóriák elhelyezésével valósíthatjuk meg leggyorsabban e terület kialakítását.
Egy hangulatos kőmintás burkolat a teraszon segít abban, hogy letisztultan modern, vagy épp mediterrán környezetet teremtsünk kerti bútorok segítségével.
Burkolhatunk egyszerűen WPC burkolattal a természetes fa hatás jegyében, ám a fahatású padlólapok is rendkívül hatásos, és időtálló megoldást nyújtanak. 2 cm-es retifikált padlólapokkal, emelt álpadló rendszert is megvalósíthatunk.
A szabadtéri beszélgetések, vacsorák helyéül ajánlott fedett egységet kialakítani, hogy egy-egy nyári futó zárpor se zavarhassa meg az összejövetelt.

WPC, Műanyag Fa kompozit teraszburkolat

2. Kerti sütő a tábortűz hangulatával

Bár a társas összejövetelek, vacsorák helyét már a fentebbiekben kialakítottuk, ki ne szeretne a kertben sütögetni, grillezni? E célra kialakított terület nem feltétlen az a hely, ahol a meghitt beszélgetéseket tartjuk, hisz nem mindenki szereti a füstszagot a ruháján érezni. Ám a szalonnasütés, a bográcsozás élménye, a tűz ropogásának hangulata sokakat csábít, így érdmes a kerti sütőnek is helyet találni. Építhetünk is kerti sütőt, mely a saját kezünk munkáját dícséri, vagy vásárolhatunk készen. Ki-ki maga döntse el, az alkotás élményével, vagy a nélkül szeretné megvalósítani.

Kerti sütő, Fabrostone

3. Szabadtéri aktív tevékenységek területe

A gyermekeink számára a kerti játszóterek, homokozó kialakítása már-már kézenfekvő. A játszótér területét érdemes esésvédő gumiburkolattal burkolni a komolyabb sérülések elkerülése érdekében.

Gumi granulátum burkolat játszótéren

Ám ahogyan a gyermekeknek szüksége van a mozgásra, úgy a felnőttek is igénylik a társas sporttevékenységet. Érdemes ezzel is számolni kertünk kialakításakor. Különítsünk el egy-egy kisebb/nagyobb teret e célból, ahol a felnőttek játszhatnak. Kialakíthatunk mini teniszpályát, minigolf pályát, ám ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagy terület áll rendelkezésünkre, akár tollaslabdázásra is készülhetünk. Kellemes kikapcsolódást nyújt, megmozgat minden résztvevőt például egy szabadtéri pingpong asztal elhelyezése, melyet precíz munkával magunk is elkészíthetünk, ám sportáruházakban meg is vásárolhatjuk.

A saját szabadtéri edzőpark kialakításához is érdemes gumiburkolattal burkolni a területe a sérülések elkerülése érdekében, valamint porózus felületének köszönhetően csúszásmentes.

Gumi granulátum burkolat

4. Hűsítő fürdőzés a kertben forró nyári napokon

Egy medence a kertünkben vitathatatlanul kellemes kikapcsolódást biztosít a család számára. Épített medencét is megálmodhatunk, vagy vásárolhatunk profi kültéri medencét is. A legprofibb megoldás kültéri masszázs medence elhelyezése, melyben ellazulhatunk, feltöltőhetünk időről időre. A környezetét burkolhatjuk például WPC burkolattal, mely időtálló, hangulatos és modern megoldást nyújt, természetes design-al.

Wellis PeakLine Everest masszázsmedence (jakuzzi)

5. Kerti pihenő, relaxációs terület

Egy háztulajdonos udvarában a saját privát tér megvalósítása már-már alapigény, hisz mindenki szeret rövidebb-hosszabb időre elvonulni pihenni, vagy egy-egy könyv olvasása is pihentető és lelkileg feltöltődést nyújtó lehet. E célra érdemes kialakítani egy kényelmes kerti zugot, kissé elzárva az udva többi területétől, ahol kényelemben, elvonulva tölthetünk egy kis időt. Egy kényelmes fotel, egy kis asztalka már elegendő lehet. Fontosnak tartjuk, hogy e terület is igényeinkhez, stílusunkhoz közelálló legyen. Egy függőágy, függő fotel akár a tengerparti pálmafák környezetébe is repíthet. Gondosan tervezzük meg, hogy elérjük célunkat, és valóban relaxációs célt is szolgáljon e hangulatos kis terület.

A kerti pihenő burkolataként válasszunk természetes hatású burkolatot, mely lehet kőmintás padlólap, WPC burkolat, vagy akár fahatású padlólap is. A 2 cm-es padlólapokat fektethetjük fűre, homok-, vagy kavicságyba, így rendkívül gyorsan elkészülhetünk a relax sarok természetes kő hatású burkolatával.

A kert, udvar hangulatos kialakításához a lehetőségek tárháza ma már szinte határtalan. Merjünk álmodni, és belevágni, akár kerttervező, kertépítő szakemberek segítsévével, hogy házunk, udvarunk valódi otthonná váljon a számunkra.

Read previous post:
Ha kicsi a konyha… variációk panelkonyhákra

Hogyan lehet egy apró konyha kicsi, de mégis csodálatos és praktikus? Van megoldás! Egy apró konyha is lehet letisztult, és...

Close