Burkolat Kültér, kert Otthon, lakás

Hagyományos vakolat helyett kőmintás padlólapot a falra, homlokzatra

Manapság a modern házak falain egyre gyakrabban találkozunk kőhatású burkolattal. Egészen más technológia, mintha ezeket a lapokat rendeltetésszerűen a padlóra fektetnénk, ám azt meg kell hagyni, hogy a látvány lenyűgöző.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a hagyományos vakolatok ideje lejáróban van, hisz egyre nagyobb az igény az otthonok, házak rendhagyó megjelenése iránt. A kerámia, vagy kőburkolatokkal való homlokzati burkolás egyre inkább elterjed, amivel díszes, igényes, modern, és akár egyszerre rusztikus megjelenés kölcsönözhető a háznak.

Ugyanakkor az e fajta homlokzati burkolás sokkal nagyobb odafigyelést és szakértelmet igényel a szakemberektől, mint egy “átlagos” vakolás, ám hogy a végeredmény lenyűgöző lesz, az vitathatatlan.

Burkolatok a vakolat helyett
– tégla hatású lapok
– természetes kövek
– fagyálló kerámia burkolatok (üvegszövet hálóval ellátott kerámiaburkolatok)
– természetes kő hatású burkolólapok

Fabrostone Cortona falburkoló tégla

A homlokzat, vagy a teljes falfelületek burkolásánál azonban körültekintően kell eljárnunk.

Ha vasbeton, vagy tégla falszerkezetre szeretnénk burkolni, nincs különösebb dolog, amit figyelembe kellene vennünk.

Ám ha hőszigetelésre szeretnénk a burkolatot ragasztani, akkor rétegrendet kell tartanunk, rendszerben kell gondolkodnunk, aminek meg kell felelnie a műszaki és törvényi előírásoknak.

Törvényi előírások tekintetében a burkolat rendszernek meg kell felelnie a tűzvédelmi előírásoknak, és az építési hatóságoknak is el kell fogadnia. Figyelembe kell vennünk azt is, hogy az adott hőszigetelő rendszer alkalmas-e kerámia, vagy egyéb hidegburkolat hordozására.
Műszaki tekintetben ha minden rendben van, minden előírásnak megfelel a felület, a hőszigetelő rendszer alkalmas hidegburkolat hordozására, akkor a megfelelő rendszert kell kiválasztanunk, mely alkalmas lesz a hidegburkolat felragasztására.

A Mapei Mapetherm Tile System rendszer ideális megoldást kínál. Ugyanis, már a hőszigeteléstől kezdve magába foglal minden homlokzati burkolatra való ragasztáshoz szükséges megoldást. E mellett természetesen rendelkezik minden olyan engedéllyel és minősítéssel, amely lehetővé teszi a homlokzatra történő ragasztást. A szigetelő rendszerrel kapcsolatban keresse vevőszolgálatunkat»

Falburkolat tekintetében ma már óriási a választék. Kőmintás, vagy természtes kő hatású burkolatot is választhatunk. A Fabrostone természetes kő hatású falburkolatai többféle színben és designban elérhető, időtálló beton falburkolók.

A Delap terméskő hatású falburkolatai azonban megérdemlik a jelentős figyelmet, ugyanis rugalmas, színtartó, kopásálló, tisztítható (mosható), hő- és fagyálló falburkolatokról beszélünk, melyek ollóval vághatóak, sarokélre hajlíthatóak, ám felragasztva kikeményednek. Felhasználhatóak beltérre, kültérre egyaránt, homlokzat, lábazat, vagy teljes falfelület burkolataként is.

Delap falburkolat

 

Keros Magma Cuero falburkolat

Fabrostone Rustica falburkoló tégla

Read previous post:
Régi terasz felújítása, vízszigetelése bontás nélkül

Hirtelen - érthető okból - a főcím valószínűtlenül hangzik. Pedig ez a valóság, ma már létezik olyan megoldás, hogy nem...

Close