Burkolat Kültér, kert

Régi terasz felújítása, vízszigetelése bontás nélkül

Hirtelen – érthető okból – a főcím valószínűtlenül hangzik. Pedig ez a valóság, ma már létezik olyan megoldás, hogy nem kell a régi terszburkolatot felbontani ahhoz, hogy felújítsuk, megfelelő vízszigetelő réteggel.

Manapság a gyorsaság elengedhetetlen az építőipari munkálatok során is. A mai rohanó világunkban mindannyiunk célja, hogy mielőbb megkapjuk azt, amire vágyunk, amit célul tűztünk ki. A régi terasz felújítása nem tartozik (tartozott) a gyorsan elvégezhető munkák közé, hisz a régi burkolatot bontanni kell(ett) ahhoz, hogy az új rákerülhessen, megfelelő vízszigeteléssel. Mára azonban a Mapei kifejlesztett egy olyan vízszigetelési megoldást, mellyel felezhető a kivitelezés ideje, hisz nem kell bontani, és mindezt nem a minőség kárára.

Terasz, erkély burkolása előtt elengedhetetlen a megfelelő vízszigetelő réteg, és a megfelelő lejtés kialakítása.

A Mapei Mapelastic Turbó kétkomponensű kétkomponensű rugalmas cementhabarcs kifejezetten régi, felújításra váró teraszokra fejlesztették ki. Felhasználása ideális Magyarország családi házas övezeteiben a régi teraszok gyors, hatékony, és minőségi felújítására.

A Mapelastic Turbo kültéri vízszigetelés alkalmazása esetén nincsen szükség bontásra, elegendő a rendszert a meglévő, régi kerámia burkolatra felvinni. A felvált, törött lapokat ki kell javítani, ám ha ez kész, már mehet is a felületre a Mapelastic Turbo rendszer.

A Mapelastic Turbo rendszerrel való vízszigetelés lépései:

1. végezzük el a kiegyenlítést a szükséges helyeken
2. vigyük fel a felületre a Mapelascit Turbo kétkomponensű rugalmas cementhabarcsot két rétegben. Minimális alkalmazási vastagság: 2 mm két rétegben!
3. első réteg után a két réteg közé üvegszövet hálót kell tenni a rendszer megerősítéséhez, így a vízszigetelés egyszerre stabil és rugalmas lesz, ellenáll a nagy hőingadozás okozta mozgásnak.
4. rendkívül gyorsan szárad, és nem teljesen száraz aljzatra is felvihető
5. száradást követően burkolható a kiválasztott új burkolattal

Az új burkolat fektetésekor különös figyelmet kell fordítanunk a megfelelő csemperagasztó kiválasztására, ugyanis egy alacsony minőségű ragasztó tönkre is teheti az egész vízszigetelő rendszert is, ugyanis nem fogja bírni a teraszon keletkező hőingadozást.

A megfelelő ragasztó emelet minőségű, fagyálló, flexibilis csemperagasztó, mely alakváltozásra képes.

Ajánljuk a Mapei Elastorapid kifejezetten kültéri burkoláshoz kifejlesztett burkolatragasztót, mely fokozott terhelhetőségű, gyorskötésű és gyors száradású cemetkötésű ragasztóhabarcs, ami alakváltozások esetén is tökéletes eredményt garantál.

Arra is figyelnünk kell, hogy nem elegendő a padlót vízszigetelni, a fal és a födém csatlakozását szintén szigetelnünk kell! A padlófelület kiegyenlítése után, még az első vízszigetelő réteg előtt hajlaterősítő szalaggal szigetelni kell a vízszintes és függőleges felületek közötti hézagot.

A megfelelő vízszigetelés kivitelezése tehát összetett feladat, ám óriási előny, hogy ma már a régi terasz felbontása nélkül is kivitelezhető a tökéletes vízszigetelés.

Forrás: vizszigetelesneked.hu (Mapei)

Amennyiben épp nem találja a kínálatunkban a megfelelő segédanyagot, kérjük, forduljon vevőszolgálatunkhoz!

Read previous post:
Terasz burkolat stílusok

Otthonunk hangulatára nagy hatással van a terasz kialakítása, ezáltal annak burkolata. Ma már rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre a terasz kialakítására...

Close