Burkolat Csempe Fürdőszoba Konyha

Hogyan válasszak fugázót?

A burkolásnál a fugának igen fontos szerepe van, még ha sokan jelentéktelennek is vélik. Az esztétikai szerepük óriási ugyanis, gondoljon csak bele, hogy akár a teljes összképet is elronthatja egy rosszul megválasztott fugázó.

A fugázó választásakor leginkább a nem megfelelő szín kiválasztásával lehet hibázni. Ha elrontjuk a szín, akár csak egy árnyalatot tévedünk, már nem az elvárt összkép fogad majd minket a felújítás befejezésekor.

A fugázó választásakor nagyot hibázhatunk abban az esetbem, ha nem megfelelő műszaki adottságokkal rendelkező fugázóanyagot választunk. Az alábbiakban segítünk a kiválasztásban.

1. A fuga színe

Javasoljuk, hogy a csempe vásárlásakor használjunk színmintát a fugázóanyag kiválasztására, melyet a csempe mellé illesztünk, hogy valóban illik-e a vásárolni tervezett fugaszín a választott csempéhez. Érdemes mesterséges és természetes fénynél is összehasonlítani őket, hisz a fuga színe ugyan úgy változik a fényviszonyok hatására, mint a burkolat színe.

Kültérre, vizes helyiségekbe, fürdőszobába flex fugázót válasszunk!

2. Élénk színek, epoxi fugázók

Mapei Kerapox Design fugázó

Ha élénk színű, vagy csillámporral kevert fugázóanyagot szeretne, az epoxi fugázók kínálatában kell keresgélnie. Ajánljuk a Kerapoxy Design epoxi fugázót, mert szinte olyan könnyedséggel lehet bedolgozni, akár egy cementes fugázót.
Az epoxi fugázók rendkívül tartósak, minde szín, mind mechanikai tulajdonságokat figyelembe véve. Tehát nem fog repedezni, foltosodni, nem szívja magába a nedvességet, szennyeződéseket, így a magasabb áráért cserébe különösen tartós fugát kapunk.
Ajánljuk az epoxi fugázók használatát szennyeződéseknek kitett területekre (pl. konyha), kerámia pultok építésekor, épített zuhanyzők, fürdőszobai felületek, valamint medencék építésekor.

3. Fugázó szilikon /Szaniter szilikon

A burkolatok mentén több helyen szükség lehet a használatukra, a vízszigetelési munkákhoz elengedhetetlen a használata. Nedves közegben ajánlott penészedésgátló tulajdonságokkal rendelkező szaniter szilikont választani.
Felmerülhet a fugázó szilikon /szaniter szilikon szükségessége a WC csésze rögzítésénél, a fürdőszobában a szaniterek körül, vagy a csempe és a padlólap találkozásánál, és a konyhában a munkalap és a csempe találkozásánál is.
Többféle színben kaphatóak, így megtaláljuk a kereskedések kínálatában az ideális színt.

A különféle igények kielégítésére a gyártók különböző hézagkitötő, fugázó termékeket kínálnak, melyeket az Otthondepo kínálatában is megtalál, így a csempe, padlólap rendelésénél ezeket is meg tudja rendelni, egy helyről.

 

 

Read previous post:
Fürdőszoba felújítás, bontás nélkül? Lehetséges!

Amikor felmerül a vágy, hogy felújítsuk a fürdőszobát, általában azért van, mert ütött-kopottnak látjuk. Ez a kép legtöbb esetben az...

Close