Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba

5 tipp: mitől hat nagyobbnak egy kicsi fürdőszoba?

Egy kicsi fürdőszoba esetén a felújítás, a berendezés kissé nehézkesebb, de nem megoldhatatlan. Bár a fürdőszoba mérete már adott, a praktikum, és a térérzet növelése érdekében tehetünk néhány dolgot.

Egy apró fürdőszobában nagy falat a felújítás, a lakberendezés, de azért nem reménytelen. Nagyobbá ugyan nem tehetjük, de praktikusabbá és kellemesebbé igen. Lássuk, milyen hibákat érdemes elkerülni, és milyen ötletekkel varázsolhatjuk kényelmesebbé fürdőszobánkat.

1 tipp: Csempék, színek

Talán a legfontosabb, hogy a kicsi fürdőszobába ne válasszunk sötét csempét, összenyomja a teret. A nagyméretű csempékkel is vigyázzunk, a retifikált csempe jó választás lehet, de lehetőleg kerüljök a nagyformátumú lapokat.

Ajánlott világos fürdőszobai csempét választani, és ha szeretnénk feldobni az összhatást, a választott csempecsalád dekorelemeiből, vagy néhány kontrasztosan eltérő színből becsempészhetünk a felületbe. 

A fördőszoba bútorok esetében is ajánlott a letisztult design-al rendelkező, világos színűeket előnyben részesíteni. 

2. tipp: Fürdőszobabútor, mosdó

Kicsi fürdőszobában nem sok lehetőségünk van, ám a mosdó alá mindenképp ajánlott alsóbútort elhelyezni, ahol a tisztítószereket el tudjuk rejteni. Válasszunk keskeny alsószekrényt, melyre ráültethető mosdókagylót illeszthetünk. Modern, hangulatos képet ad, ha az alsószekrényre pultra helyezhető modótálat illesztünk. Arra figyeljünk, hogy ne nagyon nyúljon túl a szekrényen, hisz azt a teret, amit a szekrény keskenységével nyertünk, elveszítjük a mosdótállal.

A mosdó alatti szekrény esetén érdemes falra szerelhető változatot választani. Valójában nem, de optikailag mindenképp tágítja a teret. 

3. tipp: Fürdőkád vs. zuhanykabin

Kicsi fürdőszobában rengeteg helyet spórolhatunk, ha lecseréljük a fürdőkádat negyedköríves zuhanykabinra. Ha a fürdőszoba adottságai engedik, gondolkodhatunk walk-in zuhanyzóban is, amit akár egy üveg zuhanyfallal le is választhatunk.

Ha ragaszkodunk a fürdőkádhoz, érdemes elgondolkodni asszimetrikus fürdőkád beépítésén. Talán egy picit nagyobb helyet foglal az egyenes kádhoz képest, de nagyobb, így kényelmesebb kádban élvezhetjük a frissítő fürdőzést.

4. tipp: Fűtés

Ha már úgyis felújítjuk a fürdőszobát, érdemes a radiátort lecserélni törölközőszárító radiátorra, ami tárolófunkciót is elláthat. Ma már többféle technikai adottságokkal rendelkezőt választhatunk, valamint a méret és design tekintetében is óriási a kínálat.

5. tipp: A mosógép

Hazánkban a mosógép általános, megszokott helye a fürdőszoba. Érdemes elöl töltős, keskeny változatot választani, a mosógép feletti területet praktikusan kihasználhatjuk!

Ha a konyha felújítását is tervezzük, érdemes elgondolkodni azon, hogy a mosógép ezentúl a konyhában kapjon helyet, így a fürdőszobában értékes helyet nyerünk.

A fentebbi tippekkel elérhető az, hogy egy kicsi fürdőszoba is kényelmes, tágas hatást keltsen.

 

Read previous post:
Hogyan válasszak fugázót?

A burkolásnál a fugának igen fontos szerepe van, még ha sokan jelentéktelennek is vélik. Az esztétikai szerepük óriási ugyanis, gondoljon...

Close