Beltér Burkolat Laminált padló

Hogyan válasszak laminált padlót?

A fa természetessége mindannyiunk számára igen vonzó otthonuk kialakítása, berendezése során is. Hála a mai modern technológiának, már nem kell kompromisszumot kötnünk, a valódi fa és a vele járó folyamatos karbantartás és kezelés helyett választhatunk otthonunk burkolataként laminált padlót, vagy fa hatású kerámia padlólapot, és még csempét is.

Jó, ha tudjuk, hogy a ma már a kereskedések kínálatában szinte minden igényt kielégítően találunk laminált padlót, mind design, mind műszaki adatok függvényében.

Ha otthonunkba keresünk laminált padlót, nem mindegy ugyanis, hogy melyik helyiségbe. Más adottságoknak kell megfelelnie az előszoba, a közlekedő területek, vagy épp a konyhai burkolatnak, és egészen más a hálószoba burkolat tekintetében a követelmény. Ami nem csoda, hisz általában az utcai cipőnkbe lépünk be az otthonunkba a bejárati ajtónál, ám a hálószobába jó esetben nem.

Trend Oak Brown laminált padló

Melyik helyiségbe milyen laminált padlót válasszak?

 

Azt, hogy otthonunk melyik helyiségébe milyen laminált padlót válasszunk, egyrészt a design, másrészt a kopásállósági adat alapján dötsük el, hisz mint minden padlóburkolat, a laminált padló is rendelkezik kopásállósági tulajdonsággal.

A laminált padlók kopásállóságuk szerint felhasználási osztályokba sorolhatóak.

Nagy forgalmú helyiségbe (pl. nappaliba, előszobába, közlekedő területekre, konyhába, irodába) a magasabb felhasználási osztályba sorolt termékeket ajánljuk.

Swiss Krono Villa Harbour Oak laminált padló

A laminált padlók esetében a kopásállóságot betűvel vagy számmal jelölik, illetve legtöbbször piktogrammal is megjelenítik. Az AC3 (31) / AC4 (32) / AC5 (33) egyre erősebb kopásállóságot jelölnek.

AC3/31 laminált padló: Lakossági célra (hálószoba, gyerekszoba).
AC4/32 laminált padló: Teljes körű lakossági (nappali, folyosó), és általános közületi (iroda) felhasználásra.
AC5/33 laminált padló: Teljes körű lakossági, illetve közületi erős igénybevételre (lakótér minden helyisége, konyha, üzlet, iroda).

A laminált padlók élettartama rendeltetésszerű használat és megfelelő ápolás mellett 10-20-30 év is lehet.

A laminált nagy padlók előnye, hogy tisztításuk, tisztán tartásuk egyszerű, egy nedves rongyos feltörlét követően már szinte újjá varázsoltuk. Nem igényelnek felületkezelést, csak a takarítás a dolgunk.

Read previous post:
Lágy vonalvezetés, letisztult design, kiváló minőség a fürdőszobában: Kludi Active csaptelepek

Ha Ön modern, minőségi csaptelep családot keres, mely barátságos ám mégis karakteres kisugárzással rendelkezik, bátran ajánljuk figyelmébe a Kludi Active...

Close