Burkolat Csempe Fürdőszoba

Így lesz tökéletes a fürdőszoba: 8 tipp a fugázáshoz

Fürdőszoba felújítás soán is sokan azt gondolják, hogy a fugázás már egy egyszerű művelet, a burkolás vége, és gyorsan készen van, ezzel már gond nem lehet.

Sajnos azonban a fugázásnakk is vannak buktatói, és egy elrontott fuga tönkre teheti az egész burkolatott.

Az alábbiakban végigvezetjük 8 pontban, hogyan kerülje el a fugázás buktatóit, hogyan legyen meg az elvárt eredmény.

1. Fürdőszobába a helyiségbe tervezett fürdőszobába alkalmas fugázót ajánlott választani, ami penészedés gátló, vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik. Ügyeljünk arra, hogy a választott fuga színben is passzoljon a burkolathoz.

2. Elengedhetetlen a felület gondos előkészítése, tisztítása.

3. Ne spóroljon a fugázó anyagon! A nem megfelelő fugázó kipereghet, fürdőszoba esetén könnyen penészedhet, átázhat aminek javítása plusz pént és időt jelent, nem beszélve a sérült burkolat látványáról.

4. Legyen türelmes, várja meg, amíg a csemperagasztó teljesen megköt, megszárad, csak akkor kezdhető a fugázás.

5. Gondosan tisztítsa ki a fugahézagokat is, távolítsa el a fugakereszteket maradéktalanul.

6. Tartsa be pontosan a fugázóanyag csomagolásán található keverési útmutatót, ne hígítsa túl! A leírásnak megfelelően keverje ki, pihentesse, majg újra keverje simára.

7. A kifugázott felületet időben mossa le, tisztítsa meg, nehogy túlkössön a felesleg a burkolatra, melyet már alig, vagy el sem lehet majd távolítani.

8. Ügyeljen arra, hogy a fugázás is a megfelelő hőmérsékleten történjen.

Bízunk benne, hogy a fentebbi 8 pont segítségére lehet, hogy elkerülhesse a fugázás esetleges elrontásával járó kellemetlen és költséges későbbi javítást.

Read previous post:
Így lesz tökéletes a fürdőszoba: segédanyagok

Egy-egy felújítás hosszútávú befektetés, különösen azt figyelembe véve, hogy egy statisztika szerint egy magyar ember élete során legalább egyszer építkezik...

Close