Burkolat Csempe Fürdőszoba

Így lesz tökéletes a fürdőszoba: segédanyagok

Egy-egy felújítás hosszútávú befektetés, különösen azt figyelembe véve, hogy egy statisztika szerint egy magyar ember élete során legalább egyszer építkezik – vagy vásárol magának otthont – és átlagosan kétszer engedhet meg magának egy nagyobb felújítást. Ezt figyelembe véve nagyon fontos, hogy egy felújítás legyen gondosan megtervezett, és a segédanyagokon sem szabad spórolni. Sőt!

A két leggyakoribb probléma a silány minőségű segédanyag választásnál az, hogy kopognak, felválnak a hidegburkolati lapok – akár kül-, akár beltérben.
Mégis újra és úja abba a hibába esnek az emberek, hogy rossz – általában jelentősen olcsóbb – csemperagasztót, vízszigetelést választanak.

Egy felújítás hosszú távú befektetés, a beázó fal, padló, a leváló csempe, a kopogó, felváló padló pedig élhetetlen környezetet eredményez.

Na de hogyan kerüljük el ezeket a problémákat egy fürdőszoba felújítás során?

A víz elleni harc – azaz a vízszigetelés

A fürdőszobákban, zuhanyzókban, és a fürdőkád környékén a vízszigetelés elengethetetlen, nem beszélve az emeleti fürdőszobák esetén a padlóról.

Vízszigetelés során az alábbiakat várjuk el a szigetelő anygatól:
– tökéletes, szivárgásmentes vízszigetelés
– hosszú távú hatékonyság

A fürdőszobák fokozott vízterhelésnek vannak kitéve. A burkolat alá ezért ajánlott kiváló minőségű kenhető vízszigetelést felhordani, ami például a Mapegum WPS kétkomponensű kenhető vízszigetelés. A falak és a padló maximális védelmét szolgálja, nem beszélve a szomszédos helyiségekről. Mapegum WPS kétkomponensű kenhető vízszigetelés felhordás utáni kötési ideje 12-24 óra, ami elteltével burkolható.

Vízszigetelés, hajlaterősítő szalag

A jó vízszigeteléshez hozzá tartozik a Mapeband PE 120 sarokerősítő szalag, ami a negatív sarkak, csőátkötések, padlóösszefolyókhoz alkalmazandó.

Egy különleges vízszigetelési megoldást is a figyelmébe ajánlunk. A Mapei Mapelastic Aquadefense egykomponensű vízszigetelő például már azonnali felhasználásra kész, így elkerülhető a bekeverés időigényes munkafázisa. Gyorsan köt, az első réteget követően 1 órával már felvihető a következő réteg, majd mindössze 3 órával később már burkolható is a felület!
Mapei Mapelastic Aquadefense egykomponensű vízszigetelő használható fürdőszobákban, mosókonyhákban, mosodákban, szaunákban, bármely vizes helyiségben, kültéri erkélyeken, és teraszokon is használhatjuk nedvesség elleni szigetelésére is. Egyszerűen, egy teddy hengerrel felhordható, és ami nem elhanyagolható, kis kiszerelésben is kapható, így kisebb helyiségekhez is megvásárolhatjuk.

A tökéletes vízszigeteléshez ajánlott még a Mapei Mapelastic, főként a dilatációhoz. Minden szabványos építőipari aljzathoz köt: beton, esztrich vagy akár vakolathoz is. Közvetlenül fektethető rá a burkolat, ezáltal csökken a rétegvastagság, és persze a munkaidő.

A mozgási hézagok, negatív élek és sarkok eseténben a Mapeband sarokerősítő szalagot ajánljuk.

Az alábbi táblázat segítségére lesz az egyes rétegek anyagválasztásában:

Read previous post:
Így lesz tökéletes a fürdőszoba: felújítás 5 lépésben

Ajánlott a fürdőszoba felújításának megkezdése előtt megtervezni, átgondolni, mit szeretnénk megváltoztatni, átalakítani. Ennek megfelelően ki kell választanunk a burolatokat, ezekhez...

Close