Beltér Burkolat Fürdőkád, zuhanykabin Fürdőszoba Szigetelés

Így lesz tökéletes a fürdőszoba: felújítás 5 lépésben

Ajánlott a fürdőszoba felújításának megkezdése előtt megtervezni, átgondolni, mit szeretnénk megváltoztatni, átalakítani. Ennek megfelelően ki kell választanunk a burolatokat, ezekhez megfelelő segédanyagokkal kell számolnuk, hogy költséghatékony tervet készíthessünk. A szakmailag felkészült kivitelező elengedhetetlen! Az anyagszükségletet, a megfelelő anyagok beszerzését ha lehetőségünk van rá, bízzuk a kivitelezőre.

Ha megvan a kivitelezőnk, megvannak a burkolólapok és szaniterek, kezdődhet a munka!

1. lépés a megfelelő alapfelület kialakítása
Ha a vízcsöveket és az elektromos vezetékeket is cserélni szükséges a falban, akkor jobb, ha lebontjuk a régi burkolatot a teljes felületen. Ilyenkor vakolással kell előkészíteni majd a sík felületet.

A járófelületen esztrich betont alkalmazzunk. Érdemes ezekhez a feladatokhoz gyors kötésű anyagokat használni, mert akkor hamarabb lehet kezdeni a burkolást, és nem fog károsodni a felület az aljzatban lévő maradék nedvesség miatt.

Ha nincs szükség a vezetékek cseréjére, és a meglévő burkolat megfelelően tapad az felülethez, és megfelelően sík, akkor rá lehet tenni az új burkolatot a megfelelő csemperagasztóval. Fontos a felültet teljes zsírtalanítása, és erős lúgos takarítása!

Ezután el lehet készíteni az alapozást, ami esetében a kötési időt mindenképpen ki kell várni, ami 4-12 óra is lehet, csak ez után folytatható a munka.

2. Vízszigetelés
Mivel fürdőszoba, lesznek (vannak) felületek, ahol nagyobb mennyiségű vízzel fog érintkezni a burkolat. Ezeken a területeken kenhető vízszigetelést kell alkalmazni, hogy megóvjuk a burkolatot. Ilyen helyek a zuhanykabin alja, fala, a fürdőkád melletti falfelület, valamint a fürdőszoba teljes padlója.

3. Burkolás
A szigetelés kötése után kezdődhet meg a burkolás. A burkolólap méretétől és anyagától függő ragasztóval. Választhatunk gyorskötésű csemperagasztót is, ezzel rövidül a felújítás ideje.

4. Fugázás
Ajánlott vízlepergető és penészesedést gátló típusú fugázó anyagot választani a fürdőszobába. A negatív sarkok, anyagváltások hézagkialakítását rugalmas anyaggal, szilikonok felhasználásával végezzük el.

5. Csaptelepek
A vízvezetékszerelő a burkolás befejezése után felteszi a csaptelepeket, és a fugázóanyag teljes megkötése után már használatba is vehetjük az új fürdőszobánkat.

A fentebbi folyamat elvégzése a kivitelező dolga, cikkünkkel egy kis segítséget szerettünk volna adni, hogy mivel is jár a fürdőszoba felújítása, milyen munkafolyamatokkal és idővel tervezzünk, mielőtt belevágnánk.

 

Na de ne rohanjuk ennyire előre!

Read previous post:
Így lesz tökéletes a fürdőszoba: 8 ötlet kicsi fürdőszobákba

A kicsi fürdőszobákban a pipere holmik, tisztítószerek, toalettpapír, egyéb fürdőszobai kellékek tárolása még nagyobb gondot jelenthet. Ezek azok a fürdőszobai...

Close