Beltér Burkolat Otthon, lakás Padlólap

Ötletek otthoni iroda padlólapjának kiválasztásához

A rohamosan fejlődő információs technológia egyik velejárója a mind jobban elterjedő rugalmas munkavégzés, az otthoni irodák fenntartásának szükségessége. Ez a helyiség egyre fontosabb szerepet tölt be, emiatt érdemes alaposan megfontolni a kialakítását.

Az otthoni iroda padlóburkolata egy kiemelten fontos terület e tekintetben, hiszen számos kritériumnak kell megfelelnie. A megfelelő minőségi elvárásokon túl eleget kell tennie egy olyan nehéz és összetett feladatnak is, mint az esztétikai igények összességének kielégítése.

Hiszen amellett, hogy a benne dolgozónak is jól kell éreznie magát, a hozzá érkező ügyfelek is támasztanak bizonyos elvárásokat a megjelenés tekintetében.

26285Egy kreatív, vagy művészeti területen dolgozó esetében a munkavégzés során és az iroda tervezésekor egyaránt nagyobb teret kap a fantázia. Mind a színek, mind a stílusok között bátran válogathat. A merészebb összkép pozitívan befolyásolhatja a művészi tevékenységet, továbbá a hozzá érkezők részéről sem elvárás a visszafogott belső tér.

Egészen más a helyzet például egy jogi, vagy pénzügyi területen dolgozó esetében. Náluk elvárás a komoly, megbízhatóságot sugárzó iroda. Ebben az esetben remek választás lehet egy természetes kőhatású padlólap, mely az állandóságot testesíti meg. A színek tekintetében itt a kevesebb több. A semleges színeket részesítsük előnyben, hiszen szerepük nem a figyelemfelkeltés, hanem a visszafogott alap megteremtése. Jó választás lehet a törtfehér, a bézs, vagy akár a szürke valamely árnyalata is.

37930Az otthoni irodába a kényelem szempontjából is érdemes padlólapot választani. Egyszerű tisztán tarhatósága mellett ellenáll a nedvességnek is. Ami fontos szempont, hiszen az érkező vendégek cipőjükkel esőt és havat is behozhatnak az irodába.

Ami még mindenképpen figyelmet érdemel, az a kiválasztott padlólap kopásállósága. Érdemes magas, vagy nagyon magas (PEI IV-V) értékűt választani. Hiszen az esetleges nagy forgalom mellett a görgős székek által okozott karcolásoktól is meg kell óvnunk a padló szépségét.

Tehát összességében nagyon fontos egy otthoni iroda esetében a jól átgondolt padlóburkolat kiválasztása mind a szín, mind a stílus tekintetében. Hiszen meg kell találni az ideális egyensúlyt a nap mint nap benne dolgozó ember személyisége, és az általa űzött foglakozás habitusa között.

 

Read previous post:
Látványos, mégis visszafogott – Zalakerámia Pompei termékcsalád

A Zalakerámia Pompei kollekció nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. A család összetétele a túlbonyolítástól mentes. Ennek köszönhetően nem kell elvesznünk a...

Close