Burkolat Kültér, kert Otthon, lakás

Kőburkolatok, kőhatású burkolatok – mire figyeljünk?

Természetes kő burkolatok, kőhatású lapok burkolása esetén kicsit jobban oda kell figyelnünk a megfelelő burkolat ragasztó és fugázó anyag kiválasztására. Ma már szinte bármely burkolási segédanyag gyártó kínálatában megtalálható kőburkolatok ragasztására is alkalmas burkolatragasztó.

Egyes kőburkolat gyártók nagyban megkönnyítik dolgunkat, a burkolathoz illő saját ragasztóanyagot kínálnak számunkra. Ha kínálkozik ez a lehetőség, érdemes a kőburkolathoz gyártott saját ragsztót választanunk. A Fabrostone falburkolatohoz például a gyártó kínálatában megtaláljuk a Fabro Flex burkolatragasztót.

solnhofeni-meszkoA megfelelő ragasztóanyag kiválasztása elengedhetetlen, hisz a kőburkolat tartóssága múlhat rajta. Ha nem körültekintően választunk, a kőburkolat legnagyobb előnyét, a tartósságát kockáztathatjuk. A megvásárolt természetes kő, vagy kőhatású burkolatunkhoz  fogadjuk el a szakemberek által ajánlott kőragasztót, burkolatragasztó anyagot.

Különösen természetes kő burkolatok esetében a burkolást, fektetést bízzuk szakemberre, ezzel biztosítva a szakszerű fektetést, tartósságot.

A burkolat fektetése után a természetes kövek, kőhatású lapok esetében fontos a felületek impregnálása, pl. a mohák, gombák megtelepedése, esetleges elszíneződések elkerülése érdekében.

Ezek a kőimpregnáló anyagok víztaszító tulajdonsággal rendelkeznek, melynek köszönhetően megakadályozzák a penészedést, mohásodást, valamint beltérben az esetleges kifröccsenő étel, ital foltok megtapadását, beszívódását a burkolatba. Az impregnálás lehetővé teszi a kőburkolatok könnyű tisztíthatóságát, tisztán tarthatóságát.

minut-marengoEgyes kőhatású burkolólapokat nem szükséges impregnálni, erről tájékozódjunk a gyártónál, vagy a szakkereskedésekben.

A kőburkolatok, természetes kő hatású burkolatok gyönyörű, különleges környezetet teremtenek, melegséget, nyugalmat sugároznak. Hogy hosszú távon élvezhessük a burkolat által nyújtott harmóniát, melegséget, fogadjuk meg a szakemberek tanácsait a vásárlás során, így hosszú távon időt és pénzt takarítunk meg. Hisz ki akarna néhány év múlva újra belevágni a felújításba egy-egy elodázott választás miatt.

Read previous post:
Zalakerámia Legno fahatású fürdőszobai burkolat család

A Zalakerámia Legno fürdőszobai csempe és padlólap család tökéletes választás, ha fürdőszobánk összképében a harmónia és a barátságos megjelenés elsődleges...

Close