Burkolat Kültér, kert

Megújult kert a régi felületek, térkövek felújításával

Ahogy minden más, a térkövezett felület is meghálálja a gondoskodást udvarunkon, kertünkben. Mivel a térkövek felülete porózus, a vizet és vele együtt a szennyeződéseket is magukba szívják az idők során. Ez ellen védekezhetünk, valamint a szennyeződött, színtelenné vált felületet megújíthatjuk megfelelő tisztító, ápoló, impregnáló szerekkel.

A térkő “felújítást” mindenképp alapos tisztítással kezdjük, ám ez után se feledkezzünk meg a felület ápolásáról, impregnálásáról, hogy sokáig megőrizhesse a felület az esztétikus megjelenését.

A térkő, és egyéb kő felületek tisztítása

A Smiling House Stone Shampoo kősampon nagyon jó választás lehet a kőfelületek tisztítására, hiszen használható gépi és kézi tisztításhoz is.
– Gépi tisztításnál a nagynyomású mosók tisztítószer tartályába kell tölteni, és a szokott módon használni a gépet.
– Kézi tisztításnál egy vödör vízben kell az előírás szerinti mennyiségű kősampont felhabosítani, majd kefével a tisztítandó felületre felvinni. Ezután dörzskefével súroljuk át a tisztítandó felületet, majd bő vízzel mossuk le azt.
Figyelem! Bármely tisztítási módot alkalmazzuk (gépi vagy kézi) semmiképpen ne hagyjuk a szert a felületen megszáradni, alaposan öblítsük le!

A Smiling House Stone Shampoo kősampon segítségével újjávarázsolhatjuk az udvarunkat díszítő kő, tégla vagy beton, járó- és falfelületeket.

Térkövezett felületeken szükség lehet a Smiling House Cement Remover cementfátyol eltávolító segítségére is. Használatával könnyűszerrel eltávolíthatókká válnak a cementfátylak, cementmaradványok, habarcsmaradványok, a rozsda-, és vízkőlerakódások. Egyaránt használható saválló terméskőre, műkőre, térkövekre, betonra, klinker- és hagyományos téglafelületekre, kerámiára, mázas cserépre, és járólapra.

Semmelrock, Appia Antica kombi

A térkövek porózus felülete a vizet és vele együtt a szennyeződéseket is magukba szívja az idők során. Ezzel nem csak az esztétikus megjelenésüket veszíthetik el az évek alatt, de a víz roncsoló, mállasztó hatásaival is szembe kell néznünk. A folyamatot lassíthatjuk, megelőzhetjük azzal, ha a térkövezett felületet megfelelően kezeljük és egyfajta víztaszító réteggel látjuk el vagyis hidrofobizáljuk. Ezt házilag is elvégezhetjük az ehhez kapható speciális folyadékok felvitelével. Ezzel az eljárással nem csak az élettartamát növeljük meg a köveknek, de színük is sokkal tartósabban megőrzi eredeti szépségét.

A térkő, beton és kőfelületek ápolása

A Smiling House Clinker & Cobblestone Protector klinker és térkő impregnáló speciálisan nagy felszínű, erősen nedvszívó felületek gazdaságos impregnálására született. Alkalmazásával a kezelt felületek vízfelvétele drasztikusan lecsökken. Ennek köszönhetően a felületek nem vízfoltosodnak, nehezebben koszolódnak és könnyebben tisztíthatóvá válnak. Mivel a csapadékvíz nem tud behatolni az impregnált felületbe, ezért a téli fagyáskárok is elkerülhetőek. A termék nem zárja le az építőanyagok kapillárisait, ezért a vízpára továbbra is szabadon közlekedhet, de a folyóvíz nem tud a felszínbe behatolni. Így megmarad az építőanyag egészséges vízháztartása és elkerülhető a sókivirágzás, penészfoltok, alga, moha megjelenése.

Smiling House Universal impregnáló egy általános hatású impregnáló szer, mely kifejezetten építőanyagok, tégla, klinker, beton, természetes kő (gránit, márvány, greslap) valamint műkő stb. vízlepergető hatású átitatására szolgál. Felhordás után a vízlepergető hatása gyorsan kialakul, száradás közben nem ragad, akár nedves felületre is felhordható. Ez az impregnálószer alkalmazható beton, térkő, ásványi alapú vakolat, cement, mészhomoktégla, tégla, klinker, gázbeton, ásványi alapú természetes kő és műkő felületeknél. A termék oldószer bázisú. Felhordható szórással, ecsettel, teddy-hengerrel. Minimum két rétegben kell felvinni a kezelendő felületre, de ha szükséges akár még több rétegben is alkalmazható. A kezelt felület száradás után is újra kenhető. A felhordáshoz használt szerszámokat használat után lakkbenzinben ki kell mosni! Üvegre ne fröccsenjen, alkalmazzunk takarást! Kisebb, vagy nagyobb, 5 literes kiszerelésben is elérhető.

A térkő, beton, természetes kő felületek tisztítása, megújítása, impregnálása után a kertünk, udvarunk hangulatát fokozhatjuk kerti dekorációk, kaspók, növények, solar lámpák, kültéri lámpák elhelyezésével, így maximális élményt érhetünk el, mely felüdít, pihentet egy-egy fárasztó nap után hazaérkezve.

Tri-CAN Agree Egg szürke kaspó

Fabrostone deszka kocka virágedény

 

Read previous post:
Az időtlen, minimalista stílusú otthon burkolata: Ragno Creek

Felületek, amelyek korokon átívelő romantikát csempésznek otthonába, és új stílusélmények előtt nyílnak meg. A Ragno Creek kollekció újraértelmezi a követ...

Close