Beltér Burkolat Csempe Fürdőszoba Konyha Otthon, lakás

Metro csempével a modern, vagy épp klasszikus otthonért

Különlegesen egyszerű, mégis hangulatteremtésük egyedi és példátlan. Ezek a metro csempék, melyek nagyvárosi hangulatot hozzák el otthonunkba. Nem véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A metro csempék megjelenésükkor, az 1900-as évek elején még a lakosság számára elképzelhetetlen volt otthoni felhasználásra. Elsőként New York első metroállomásának burkolataként használták, innen ered az elnevezése is, hisz hosszú évekig nem jelent meg otthonainkban.

Klasszikus mérete 10*20 cm, szögben csiszolt élekkel, mázas felülettel, ám napjainkban már eltérő, nagyobb méretben vagy éppen nem csiszolt éllel is elérhetőek. Az igazán klasszikus metro csempe fehér színű, 10*20 cm méretű csempe, ám manapság már dekorelemeket is vásárolhatunk hozzá fürdőszobai, vagy éppen konyhai burkolatunkhoz.

metro-zalakeramia-carneval-beach

A mai metro csempék méret és színválasztéka hatalmas, dekorelemei egy-egy termékcsaládhoz tökéletesen illeszkednek, a nagyvárosi nyüzsgés megteremtése gyerekjáték velük, mégis esztétikus, modern küllemmel.

Konyhánk, fürdőszobánk ideális burkolata a különleges hangulat megteremtésére.

Bátran burkolhatjuk a metro csempék bármely méretével konyhánkat, fürdőszobánkat, nem fogunk csalódni.

metro-zalakeramia-carneval-bambiniA burkolás mikéntjének szinte csak fantáziánk szabhat határt. Bátran burkolhatjuk színkombinációban, ekkor figyeljünk arra, hogy egy termékcsalád színei közül válogassunk, nehogy a névleges méret eltérjen a valóságtól különböző gyártók, termékcsaládok esetén.

A metro csempék burkolása általában 2-3 mm fugaszélességgel ajánlott. Színazonos fugával egységes, összefüggő felületet kapunk, azonban a metro csempék kiváltsága, hogy kontrasztos fugaszínt választva is megállják a helyüket.

A metro csempéhez a megfelelő padlólap kiválasztása nem egyszerű. Fotógyűjteményekben meríthetünk ötleteket példálul. Ajánljuk a fahatású padlóburkolatot, vagy cementlap hatású padlólapot, esetleg pepitamintás padlót is kirakhatunk hozzá.

A metro csempe egyaránt illeszkedik a klasszikus, vagy épp a modern berendezésű otthonokhoz. Egyszerűségük kiemeli őket környezetükből, egyedivé varázsolják a felületet. A metro csempék népszerűsége töretlen, válasszuk bátran konyhánk, fürdőszobánk burkolására.

metro-zalakeramia-carneval-neptun

 

metro-florian

Read previous post:
A természet ihlette, a technika megvalósította: Barrique famintás padlólapok

Az idei lakberendezési trendek kedvelt burkolatai a fa-, vagy famintás padlólapok. Töretlen népszerűségüket a természetes megjelenésüknek köszönhetik a lakberendezők és...

Close