Beltér Burkolat Fürdőszoba Otthon, lakás

Mi kell egy állat- és gazdibarát fürdőszobához?

Egy új fürdőszoba megtervezésekor, vagy egy már meglévő átalakításakor fontos szempont, hogy a végeredmény minden családtag kényelmét szolgálja. Ha a családot egy a beltérben tartott háziállat is bővíti, akkor az ő igényeit is figyelembe kell venni.

Ha egy a lakás bármely helyiségében szabadon közlekedő állattal élünk együtt, akkor egy olyan fürdőszoba kialakítására kell törekedni, mely az állatra nem jelent veszélyt, ugyanakkor gazdibarátnak is kell lennie abból a szempontból, hogy a tiszta és higiénikus állapot megőrzése ne emésszen fel túl sokat a szabadidőnkből.

18188Törekedni kell egyfajta egyensúlyra, azáltal, hogy egy olyan fürdőszobát hozunk létre, mely mindenki, ember és állat igényeinek egyaránt próbál a lehető legnagyobb mértékben megfelelni. Lássuk be, hogy ez egy ilyen speciális helyzetbe nem a legegyszerűbb feladat, de némi átgondoltsággal kihozhatjuk a maximumot a lehetőségeinkből.

Nos nézzünk néhány konkrét példát, hogy mire érdemes figyelni az állat- és gazdibarát fürdőszoba kialakításakor:

–          A padlólap egyértelműen a legjobb választás az állatok által is használt fürdőszobába. Kemény felületét karmaik nem sértik meg. Tisztítása egyszerű, és higiénikus végeredményt nyújt. Ha sötétebb színek közül választunk, akkor nem szükséges a legapróbb szennyeződés esetén rögtön felmosóhoz nyúlnunk.

–          A fürdőszobai szőnyegek használatát kerüljük ebben az esetben. Hiszen azon túl, hogy állatunk rágható játéknak tekintheti, tisztításuk is körülményes, mivel elnyelik a szennyeződéseket.

–          A bútorok és hidegburkolatok kiválasztásakor kerüljük a fehér színt, hiszen ezen az árnyalaton minden apró folt szembetűnő, ezért az állat jelenléte miatt elkerülhetetlen lenne az állandó takarítás.

elegance4–          Ha a falfestéket, csempét, fürdőszobai bútort az állat szőréhez hasonló színben választjuk ki, akkor még a vedlési időszakban sem érezzük majd úgy, hogy mindent elborít a szőr.

–          A piperecikkeket és tisztítószereket mindig magas helyen, vagy szekrényben tartsuk. Ha az állat az orrával ki tudja nyitni a szekrényeket, akkor a biztonsága érdekében zárak felszerelése is szükséges.

–          Ha fiatal, vagy játékos kutyával osztjuk meg az életünket, ne hagyjuk számára elérhető helyen a törülközőket, köntösöket, mert könnyen szétrágott rongyként láthatjuk őket viszont.

–          A WC tetejét mindig tartsuk lecsukva, nehogy állatunk itatótálnak nézze, vagy beleessen.

Egyáltalán nem lehetetlen, hogy mind az ember, mind az állat, biztonságos és harmonikus viszonyban legyen a fürdőszobával, nincs egyébre szükség, mint egy kis odafigyelésre.

Read previous post:
Otthonunk csinosítása, felújítása karácsonyra készülődve 1.

A karácsonyra mindannyian készülünk testben és lélekben, valamint otthonunk feldíszítésével, csinosításával. Nemrégiben írtunk a téli felújításról, annak lehetőségeiről, most néhány...

Close