Beltér Festék Otthon, lakás Tél

Otthonunk csinosítása, felújítása karácsonyra készülődve 1.

A karácsonyra mindannyian készülünk testben és lélekben, valamint otthonunk feldíszítésével, csinosításával. Nemrégiben írtunk a téli felújításról, annak lehetőségeiről, most néhány további ötletet szeretnénk adni, hogy lelkileg megújulva, felújított otthonunkban ünnepelhessük szeretteinkkel e keresztény ünnepen.

Új berendezési tárgyak, eszközök vásárlásával sokat tehetünk a megújult dizájnért. Viszont talán kisebb beruházással, akár magunk is átütő változást érhetünk el a falak festésével, a bútorok átrendezésével, egy-két kiegészítő vásárlásával, esetleg saját kezűleg történő elkészítésével. Ötletek tárháza vár minket az interneten.

Az otthonunk átfestése nem kis feladat, nem beszélve arról, hogy a berendezés, a bútorok tologatása, kihelyezése az adott helyiségből a családfő és olykor barátai kétkezi munkáját igényli, szervezést igényel. A jó háziasszony pedig a segítő kezek munkáját meghálálhatja finom sütemény, ebéd, uzsonna, esetleg egy, a munkálatok utánra szervezett baráti vacsora elkészítésével, leszervezésével.

falszin-karacsony1A festésbe nem késő belekezdeni, gondoljuk át, festékek, belső falfestékek széles kínálata tárul elénk, melyekből válasszuk a megfelelő színre előre kevert festéket, vegyük meg a szükséges eszközöket, és tűzzük ki a napot. Például válasszuk a szombatot.
Amire biztosan szükség lesz: ecset, festőhenger nyéllel, festék feleslegét lehúzó rács, színre kevert festék/festékek, takarófólia, munkára bírható erős kezek 🙂
Ezeken felül szükség lehet még: csavarhúzóra (falra helyezett pl. polcok eltávolításához, fali lámpák eltávolításához majd visszahelyezéséhez), fúróra (pl. új kiegészítők, fali lámpák felszereléséhez), mérőszalagra, kalapácsra, ceruzára, vízmértékre, … stb. Mérjük fel előre, mire lehet szükség, és ami nincs a háztartásban, szerezzük be.

falszin-karacsony3A fal színének kiválasztásánál vegyük figyelembe a bútorok, kiegészítők színét, és a karácsony színeit is! Hisz otthonuk a karácsonyi ünnepre is készül. Tervezzük meg, milyen enteriőrt szeretnénk az ünnepre, igyekezzünk ehhez igazítani a falak színét, amennyire az átlag hétköznapok is megengedik.

A keresztény karácsonyi felkészülés szinte elengedhetetlen kelléke az adventi koszorú. Mely legyen akár klasszikus, akár modern változat, a lelki felkészülést, a békét, a meghittséget teremti már a karácsony előtt, Advent idején.
Adventi koszorút készen is vásárolhatunk, azonban a saját kezűleg készített az, mely szívünket, lelkünket hordozza. Néhány képi ötlet, a kevésbé kreatív, kevés idővel rendelkező olvasóinknak, akik szeretnének mégis maguk alkotni:

adventi-koszoru5adventi-koszoru7

 

 

 

 

 

 

adventi-koszoru-2 adventi-koszoru-8

 

 

 

 

 

adventi-koszoru3 adventi-koszoru6

 

 

 

 

 

 

 

 

A tervezés fontos momentum időspórolás szempontjából, szánjuk rá az időt, hogy otthonunk csinosítása, és a karácsonyi ünnepre való felkészülés nyugodt hangulatban, békében, szeretetben teljen.

Cikkünk folytatása …

Read previous post:
Szőnyeg a fürdőszobában – stílus és kényelem

A fürdőszoba kialakításakor, berendezésekor számtalan apróbb és nagyobb részlet összhangjára van szükség ahhoz, hogy a végeredmény stílusos, pihentető és hívogató...

Close