Beltér Burkolat Laminált padló Otthon, lakás

Milyen szegélyléc lesz a megfelelő a burkolathoz?

A szegőléc, avagy szegélyléc a padló és a fal találkozásánál lévő hézagok eltakarására szolgál, ez teszi teljessé a laminált padlóburkolatot. Ezért a szegélyléc kiválasztására fordítsunk ugyan úgy figyelmet, mint a burkolat választásra.

A jó szegőléc nemcsak eltakarja a fal és padló találkozásánál lévő hézagot, hanem ez emeli ki, ez ad keretet a padlónak. A szegőlécnek tehát esztétikusnak, a falhoz vagy a padlóhoz színben is illeszkedőnek kell lennie.

Az helyiség összképe akkor lesz tökéletes, ha a szegőléc színe jól illeszkedik a falhoz, vagy a padlóhoz. A padlóhoz színben, mintázatban illeszkedő szegélylecet is választhatunk, általában többféle méretben, vagy akár kábelcsatornás kivitelt is. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy a fal színéhez illeszkedjen a szegély, a Ktex univerzális, fehér, festhető szegőléc lesz a tökéletes választás.

Miért előnyös az univerzális szegőléc választása?

Például azért, mert fehér színben kapható – ami már önmagában is szinte bármilyen színhez jól illik – és festhető, így olyan színre festhetjük, ami tökéletesen illik a falak színéhez.

A Ktex univerzális, fehér, festhető szegőléc további előnye, hogy könnyen csatlakoztatható, így egyszerű dolgunk van vele.
Mindezek mellett természetesen ellenáll a nedvességnek, és könnyen tisztítható, tisztán tartható.

A Ktex univerzális szegőlecekhez szintén fehér, festhető kiegészítőket is vásárolhatunk. Sarokeleme tökéletesen illeszkedik a sarkakhoz, valamint ezek az elemek egyben lezáró-, és összekötő elemként is alkalmazhatóak.

Ám ha változatosságot szeretnénk a szegélyezésbe vinni, szintén univerzális megoldás, ha acél sarok-, és lezáróelemeket választunk. Az inox megjelenés stílusos eredményt hozhat. Akár fehér szegőléc esetén is mutatós eredmény érhető el az inox elmekkel. E kiegészítőelemekre jellemző, hogy igazán strapabíróak, ütésállóak, és nem színeződnek el évek alatt sem.

A szegélyléc kiválasztásánál vegyük figyelembe a fal és a padló találkozásánál lévő hézagot, a szegőléc vastagságát ez alapján válasszuk ki.

A Ktex univerzális kiegészítők felhasználhatóak otthonunk szinte bármely helyiségének burkolaihoz, hogy könnyű és minőségi szegélyezést kapjunk. Azonban fürdőszobába, egyéb vizes helyiségekbe nem ajánljuk.

Szegőléc, vagy szegélyléc melegburkolatok keretezésére, lezárására használható designelemei otthonunknak (vagy szükség esetén akár utólagosan hidegburkolatokhoz is alkalmazhatjuk). Az univerzális szegőléc készülhet HDF vagy habosított műanyagból, a felületét festhető fólia, vagy festhető műanyag boríthatja, a különböző felhasználási igények kielégítésére.

Ktex univerzális szegőlecek és kiegészítők bármely otthon burkolatának lezárására, az enteriőr tökéletesítésére alkalmasak, igény szeritn festhetőek, így a végeredménynek csupán a fantáziánk szabhat határt.

Read previous post:
A karácsony szelleme, otthonunk biztonsága

Karácsony, és szilveszter közötti ünnepi időszakban a szerteágazó feladatok közepette, és az ünnepi hangulatban könnyen elvész a figyelem, ezért már...

Close